Companii

Divizia locală a americanilor de la ExxonMobil a dat contracte de 40 mil. euro, două treimi unei firme din Cipru şi unui grup din SUA

Divizia locală a americanilor de la ExxonMobil a dat...

Autor: Carol Dan

19.05.2014, 11:28 216

Un contract de 52,23 milioane dolari a fost acordat în decembrie anul trecut firmei Tidewater Cyprus Limited Cyprus pentru servicii de vase de asistenţă pe mare pentru un program de forare în Marea Neagră

Tot în decembrie 2013, Tidewater Cyprus Limited a mai primit un contract de 17,67 milioane dolari pentru vase de ancorare şi de manipulare.

Grup Servicii Petroliere, controlat de omul de afaceri Gabriel Comănescu, a câştigat un contract de 13,65 milioane dolari pentru închierierea de vase de aprovizionare pe mare.

Un alt contract, de 80,2 milioane dolari, a fost dat companiei Schlumberger pentru lucrări aferente explorării şi forajului petrolier în Marea Neagră. Grupul american Schlumberger este lider pe piaţa mondială a serviciilor pentru industria petrolieră.

De asemenea, ExxonMobil Exploration and Production România, parte a grupului american ExxonMobil, va plăti 21,4 milioane de dolari unei firme canadiene pentru închirierea unor elicoptere care să asigure transportul pe platformele de foraj marin din Marea Neagră.

Contractele au fost acordate prin negociere şi se vor derula pe o perioadă de doi ani.

ExxonMobil Exploration and Production România şi OMV Petrom derulează în comun proiecte de explorare a mai multor perimetre petroliere din Marea Neagră.

Cele două companii au anunţat în 2012 o descoperire semnificativă de gaze în Marea Neagră, estimările preliminare plasând zăcământul de gaze naturale la 42-84 miliarde metri cubi, care echivalează cu de 3-6 ori consumul anual al României.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO