Companii

Diwaker Singh a iesit din afacerea Copper Beech

14.05.2009, 16:28 429

Indianul Diwaker Singh, fost sef al Zapp si CEO si actionar al dezvoltatorului imobiliar Copper Beech, a iesit din afacerea de real estate renuntand la actiunile detinute, precum si la pozitiile de conducere din cadrul firmei.

"Diwaker Singh a parasit firma incepand din luna aprilie a acestui an", a declarat pentru ZF Dinesh Dhamija, presedintele companiei si reprezentant al actionarilor firmei cipriote.
Dhamija este un om de afaceri de origine indiana, fost actionar al agentiei de turism online Ebookers.com, afacere vanduta in urma cu aproape cinci ani pentru aproape 500 de milioane de dolari, potrivit informatiilor din presa internationala.
Potrivit unor surse din piata, Singh a renuntat la pachetul minoritar de actiuni detinut in vehiculele Copper Beech, ramanand in continuare cu o participatie in cadrul proiectului Blue Tower, singurul aflat in constructie din portofoliul companiei.
Diwaker Singh nu a putut fi contactat pana la inchiderea editiei.
Miscarile de executivi au fost destul de frecvente in piata de real estate la inceputul acestui an, ING Real Estate Development, AEW Europe sau River Invest operand schimbari in structura de management in ultimele luni.
Copper Beech este un dezvoltator cu un portofoliu de 600 de hectare de teren in 16 proiecte in Bucuresti si in imprejurimi, pe care intentioneaza sa dezvolte aproximativ 17.000 de locuinte intr-un interval de 6-8 ani, cele mai mari loturi, de circa 200 de hectare fiecare, aflandu-se la circa 30 de kilometri nord, respectiv vest de Bucuresti.
Toate proiectele, cu exceptia Blue Tower, sunt puse "on hold" in momentul de fata, dupa ce firma a oprit anul trecut constructia ansamblului Atrium, aflat intr-un stadiu incipient de executie. Pe fondul amanarii acestor proiecte numarul angajatilor Copper Beech a fost redus de la 30 la mai putin de 20 de oameni.
Finalizarea proiectului Blue Tower este programata pentru luna septembrie a acestui an, circa 70% din cele 156 de apartamente fiind precontractate, potrivit celor mai recente informatii.
Dezvoltatorii imobiliari de pe piata locala, in special cei cu proiecte pe segmentul rezidential, au fost drastic afectati de criza financiara, care a redus substantial vanzarile de locuinte, pe fondul blocarii finantarilor si a trendului negativ al preturilor. Copper Beech, alaturi de companii precum Africa Israel, Adama sau GTC sunt printre dezvoltatorii cu cele mai mari portofolii destinate realizarii unor proiecte rezidentiale.
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO