Companii

Doar 13% dintre românii de la oraş vor să cumpere o locuinţă în următorul an şi 10% vor un automobil

Doar 13% dintre românii de la oraş vor să cumpere o locuinţă în următorul an şi 10% vor un automobil

Autor: Cristina Cuncea

23.05.2011, 23:34 140

Doar 13% dintre românii din mediul urban intenţionează săcumpere o locuinţă în următoarele 12 luni şi numai 10% se gândescsă-şi achiziţioneze un automobil în acelaşi interval de timp,potrivit unui sondaj al ISRA Center Marketing Research.

Studiul relevă că 7 din 10 români din mediul urban declară cădeţin o locuinţă proprietate personală, dar cifrele se nuanţeazăconsiderabil în funcţie de factorul "vârstă", se arată într-uncomunicat al ISRA Center. Astfel, procentul "proprietarilor delocuinţă" creşte odată cu vârsta. În timp ce doar 40% dintretinerii români (20-34 de ani) deţin o locuinţă proprie, în cadrulgrupei de vârstă 50-65 de ani propietarii de locuinţă reprezintămajoritatea, procentul lor fiind de peste 90%.

"În general, deţinerea unei locuinţe se dovedeşte a nu fiinfluenţată considerabil de alte variabile demografice (ex. venit,mărimea localităţii sau regiune) aşa cum este influenţat de vârstă.Doar românii din regiunea Moldova deţin o locuinţă persoanalăîntr-o măsură relativ mai mică - 58%, comparativ cu media de 69% lanivel naţional", se menţionează în studiu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO