Companii

Doi antreprenori trimit croissantele „made in Galaţi“ în 12 ţări

 Doi antreprenori trimit croissantele „made in...

Autor: Mădălina Dediu Panaete

28.10.2015, 00:07 5373

Valentin şi Emil Ancuţa, doi fraţi din judeţul Galaţi, au pus pe picioare firma de produse de patiserie Derpan în urmă cu 14 ani şi au ajuns să exporte produsele în 12 ţări, printre care Marea Britanie, Grecia, Bulgaria, Cehia sau Ungaria.

 „Un procent de 38% din cifra de afaceri vine din exporturi. Circa 80% din vânzările către alte ţări reprezintă brandul nostru propriu“, spune Valentin Ancuţa, directorul general al producătorului de croissante, snacksuri, brioşe şi ştrudele.

Cei doi antreprenori au intrat în lumea afacerilor în 1992, după terminarea facultăţii, şi au început mai întâi cu comerţul şi apoi şi-au deschis o firmă de distribuţie.

În 2001 au început producţia în fabrică, iar în prezent au ajuns să livreze produsele în circa 15.000 de magazine din ţară şi în 80% din reţelele internaţionale precum Carrefour, Metro, Auchan, Penny sau Profi.

Cei doi antreprenori au investit 5 milioane de euro în fabrica din localitatea Smârdan (jud. Galaţi).

Anual, fabrica produce 2,5 milioane de bucăţi şi estimează o creştere a producţiei. Compania Derpan produ­ce atât branduri proprii, cât şi mărci private, ultimele adu­când 20% din vânzări.

Anul trecut, compania a avut o cifră de afaceri de 26,6 milioane de lei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO