Companii

Doina Cepalis, contract de 3 milioane de euro cu chinezii

Doina Cepalis

Doina Cepalis

Autor: Cristina Roşca

09.04.2014, 00:07 709

Doina Cepalis, antreprenoarea din Paşcani care deţine grupul de firme Te-Rox ce produce scaune auto pentru copii, a semnat un contract de 3 milioane de euro cu lanţul de magazine Lerado din China.

„În acest an am încheiat un contract important şi cu un lanţ de magazine din China, Lerado, către care vom livra produse în valoare de 3 mil. euro. China intră astfel pe lista principalelor pieţe de export“, spune antreprenoarea. În prezent, din totalul pro­ducţiei 99,7% merg la export, prin­cipalele pieţe fiind Marea Brita­nie, Franţa, Ger­mania şi Brazilia.

Grupul controlat de Doina Ce­palis numără şase fabrici şi un punct de lucru, 1.250 de angajaţi şi afaceri de peste 100 mil. lei (22,4 mil. euro) în 2012, ultimul an pentru care există date publice. Ultima mutare a antreprenoarei a fost preluarea în 2013 a 50% din acţiunile Te-Rox Bhs Impex din Botoşani, unde a început deja să realizeze huse şi accesorii pentru scaunele auto pentru copii.

„Compania Te-Rox Bhs Impex era unul dintre subcontractorii noştri, însă din cauza unor probleme, acţionarii - oameni de afaceri români - voiau să în­chidă fabricile şi să opreas­că activitatea. În acest con­text am decis să preiau un pachet de 50% din acţiuni.“ Firma din Boto­şani deţine o fabrică în oraş şi un punct de lucru (o fabrică mai mică) în Hârlău, judeţul Iaşi.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 09.04.2014

ZF Corporate este serviciul specializat de ştiri cu plată al Ziarului Financiar. Pentru a putea citi aceste ştiri trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Imobiliare şi altele). Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286, tel. mobil: 0766.606.994) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro sau stefan.paraschiv@m.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO