Companii

Două milioane de salariaţi vor câştiga cu 368 de lei mai puţin

Două milioane de salariaţi vor câştiga cu 368 de lei mai puţin
30.06.2010, 23:09 33

Aproape două milioane de salariaţi care primesc tichete de masăvor câştiga cu 30 de lei mai puţin pe lună, din cauza impozităriitichetelor valorice cu 16%. Astfel, angajaţii care primesc tichetede masă vor încasa anual mai puţin cu 368 de lei (84 de euro),potrivit calculelor ZF, ce iau în considerare un număr mediu de 22de tichete de masă pe lună, cu o valoare de 8,72 de leifiecare.

"Companiile care oferă tichete de masă angajaţilor nu vor fiafectate de impozitarea tichetelor, singurii care vor avea desuferit fiind angajaţii", spune un reprezentant al unei companiiemitente de tichete de masă. Ileana Ştefan, director de resurseumane la Plus Discount, care are aproape 2.200 de angajaţi ceprimesc tichete de masă, a spus că salariaţii vor continua săprimească aceste tichete. "Cu siguranţă că se va simţi o scădere însalariul angajaţilor din cauza impozitării cu 16% a tichetelor. Lamomentul de faţă nu am luat o decizie cu privire la cum va ficompensată această scădere", a declarat Ileana Ştefan.

Tichetele de masă, cadou, creşă şi de vacanţă vor fi impozitateîncepând de astăzi. Finanţele estimează că în a doua jumătate aanului vor strânge 345 mil. lei (79 mil. euro) prin impozitarea cu16% a contravalorii tichetelor de masă pe care unii angajatori leacordă salariaţilor.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO