Companii

După ce au fost furaţi de partenerul de afaceri şi au pierdut 2 milioane de euro, doi antreprenori au decis să o ia de la capăt. Rezultatul? Un restaurant pe nişa înaltei gastronomii franceze “haute cuisine”

După ce au fost furaţi de partenerul de afaceri şi au...

Autor: Ioana Matei

19.02.2017, 12:55 140

Jean-Philippe Guilbert-Lassagne şi Patrick André Hofman, doi antreprenori care deţineau 50% din businessul Chocolat, povestesc despre cum au ieşit forţat din această afacere. După ce au pierdut peste 2 milioane de euro, privesc în continuare cu optimism piaţa locală, pe care o consideră încă ideală pentru noile afaceri. Care este cel mai recent pariu al lor?

„E limba gastronomiei, nu-i aşa?”, spune zâmbind Jean-Philippe Guilbert-Lassagne, unul dintre acţionarii Le Consul, explicând de ce denumirea preparatelor din meniu este mai întâi în limba franceză. Farmecul limbii franceze, spaţiul interbelic în care ne aflăm - o casă de lux compartimentată în mai multe saloane cu tavane înalte, pregătirea chef-ului Mihai Irimia în Franţa – sunt câteva dintre caracteristicile restaurantului Le Consul, poziţionat pe nişa înaltei gastronomii franceze, „haute cuisine”.

Deschis în urmă cu mai puţin de jumătate de an, restaurantul este rezultatul unei investiţii de aproximativ 300.000 de euro, realizată de cei doi asociaţi - francezul Jean-Philippe Guilbert-Lassagne şi belgianul Patrick Andre Hofman. Adrian Oprea Hagiu este managerul general, iar Mihai Irimia este chef-ul responsabil de preparatele din meniu. Ce i-a adus împreună?

Francezul Jean-Philippe Guilbert-Lassagne povesteşte că a venit în România în urmă cu peste 12 ani, după experienţe în restaurantele şi ciocolateriile belgiene. Anterior, a fost coproprietar al restaurantului Le Comptoir din Belgia: „Am văzut că este o ţară frumoasă şi am hotărât să rămân”, descrie el hotărârea de a alege România, pe care nu o regretă nici acum.

Citiţi continuarea în Business Magazin.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO