Companii

Eckerle muta la Cluj o parte a productiei

24.02.2006, 21:15 34

Producatorul de componente electromecanice pentru industria auto Eckerle Romania, subsidiara a concernului german Eckerle-Gruppe, va incepe sa produca la Cluj, incepand de anul acesta, doua noi grupe de produse destinate componentelor pentru motoarele autoturismelor.

"Noile produse vor fi transferate de la una dintre locatiile grupului din Ungaria, cu scopul de a reduce costurile de productie. Transferurile vor continua si in perioada urmatoare, urmand ca pentru fabrica din Ungaria sa se gaseasca noi produse alternative", a declarat Miriam Arp, director general al Eckerle Romania. Firma a inceput inca din 2005 transferul din Ungaria catre fabrica din Cluj a alte trei produse, precum si a liniilor de productie aferente noilor repere. "Dezvoltarea portofoliului de produse, precum si transferarea intregii productii dintr-o locatie inchiriata intr-una proprie reprezinta pasi importanti in dezvoltarea noastra viitoare. In acest moment, fabrica din Romania este a doua ca marime in cadrul grupului Eckerle", a mai declarat Arp.

Investitia in punctul de productie din Cluj s-a cifrat la 2,6 mil. euro si a fost finalizata la inceputul anului trecut. Potrivit conducerii, noua locatie a permis dezvoltarea unui nou domeniu de activitate, cel de automatizari, prin care se abordeaza piata interna.

"Piata pe segmentul de automatizari in Romania se dezvolta accelerat in ultima perioada mai ales datorita firmelor multinationale care aleg sa investeasca in Romania. Pe de alta parte, si firmele romanesti au inceput sa se dezvolte la nivel european. In aceste conditii este foarte posibil ca in urmatoarea perioada sa investim in dezvoltarea spatiului de productie", a precizat directorul general al Eckerle. Investitiile companiei pentru acest an se vor cifra la aproximativ 500.000 de euro si vor fi orientate inspre dezvoltarea tehnologica. Anul trecut, firma a inregistrat o cifra de afaceri de 2,6 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO