Companii

Enel intră pe piaţa furnizării de gaze naturale pentru clienţii rezidenţiali

Enel intră pe piaţa furnizării de gaze naturale pentru...

Autor: Alina-Elena Vasiliu

24.04.2017, 00:06 801

Grupul italian de utilităţi Enel intră pe piaţa de furni­za­re de gaze naturale către clienţii rezidenţiali cu abo­na­men­te pe o perioadă contractuală de 24 luni şi un termen de plată de 30 de zile. Enel a avut venituri de un miliard de euro în România în 2016 şi un profit operaţional (EBITDA) de 339 mil. euro.

„Obiectivul nostru este să simplificăm viaţa clienţilor, să le oferim predictibilitate şi o interacţiune îmbunătăţită cu furnizorul de utilităţi, punând la dispoziţia acestora ex­per­tiza noastră dovedită şi acelaşi angajament pentru cali­ta­te care ne diferenţiază pe piaţa de energie“, spune Michele Grassi, director general al Enel Energie şi Enel Energie Muntenia.

Oferta de gaz Enel cuprinde şi serviciile Enel Asistenţă Gaz şi Enel Asistenţă Gaz Ă, care oferă clienţilor pachete de asistenţă pentru instalaţia de uti­lizare a gazelor naturale şi in­sta­laţiile de alimentare cu gaz, prin­tr-o reţea specializată de com­pa­nii, gestio­nată prin parte­ne­ria­tul cu Europ Assistance. Timpul de intervenţie pentru re­zol­varea unui incident prevăzut în pa­che­te­le Enel este de maximum 4 ore în zona urbană şi maximum 6 ore pen­tru zona rurală.

Recent, grupul italian de utilităţi Enel, jucător global cu o prezenţă foarte puternică în România, spunea că şi-a securizat un buget total de investiţii de 329 mil. euro pe pia­ţa locală până la sfârşitul anului viitor. Din această sumă, 151 mil. euro vor fi investiţi anul acesta, iar restul de 178 de milioane de euro în 2018.

De la intrarea pe piaţa din România, în 2005, şi până acum, Enel a investit peste 3 miliarde de euro, dintre care jumătate în intervalul 2005-2016.

Enel distribuie electricitate şi gaze naturale printr-o re­ţea de peste 2 milioane km, are peste 65 de milioane de clienţi casnici şi companii în toată lumea. Enel are operaţiuni în sectorul distribuţiei si furnizării de electricitate, dar şi al producţiei de energie electrică din surse regenerabile. Enel are 3.100 de angajaţi în România şi oferă servicii pentru 2,8 milioane de clienţi din zonele Muntenia Sud (inclusiv Bucureşti), Banat şi Dobrogea, acoperind o treime din piaţa locală de distribuţie.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO