Energie

ArcelorMittal Galaţi a investit 6 mil. de euro în modernizarea unei linii de producţie

ArcelorMittal Galaţi a investit 6 mil. de euro în...

Autor: Cristina Bellu

02.05.2017, 11:39 279

ArcelorMittal Galaţi, cel mai mare combinat siderurgic din ţară, a investit şase milioane de euro în modernizarea liniei de zincare, compania urmărind prin această investiţie creşterea volumului de producţie, precum şi adaptarea la noile cerinţe în privinţa calităţii produselor.

“Acest pachet investiţional ne permite să ne adaptăm la noile cerinţe ale clienţilor noştri în privinţa calităţii, asigură o mai bună fiabilitate a liniei de zincare, precum şi un volum de producţie crescut”, spune Bruno Ribo, Director General al ArcelorMittal Galaţi.

Investiţia a constat într-un pachet de modernizări tehnice derulate în toate sectoarele liniei, urmată de corecţii tehnice implementate de specialişti de mentenanţă. 

“Cu aceste modernizări, Linia de Zincare este acum capabilă să livreze produse excelente pentru noua Linie de Acoperire Organică”, adaugă  Bruno Ribo.

Aproape 70% din producţia ArcelorMittal Galaţi este livrată la export, top trei pieţe fiind Turcia, Grecia şi Bulgaria.

Cei mai mari clienţi pe piaţa locală sunt şantierele navale Damen Galaţi şi Vard Tulcea, dar şi producătorul Dacia. Combinatul mai livrează şi către producătorii de material rulant Astra Vagoane din Arad, care se ocupă de reparaţii de vagoane.

Combinatul din Galaţi, cel mai mare angajator din oraş şi jucătorul care asigură 55% din PIB-ul oraşului şi 27% din PIB-ul judeţului, a fost construit în anii ’60 şi este singurul combinat integrat de producere a oţelului din România, fiind specializat în fabricarea de produse plate şi tablă galvanizată.

În acest an, compania are în plan investiţii de 40 de milioane de euro în echipamente şi modernizarea unor linii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO