Carmen Neagu, noul CEO al EnergoBit, un business de peste 100 mil. €, după ce a lucrat în Transelectrica şi GE Energy

15 ian 2016 Autor: Roxana Petrescu

Carmen Neagu, CEO EnergoBit: „Obiectivele mele în calitate de CEO al EnergoBit sunt de a consolida poziţia companiei pe pieţele interne şi cele de export, profitând de oportunităţile viitoare din segmentele de transport şi distributie, generare de energie şi servicii industriale. Compania reprezintă o platformă puternică pentru dezvoltarea unui lider de piaţa independentă în CEE (Europa Centrală şi de Est – n.red.)“

Clujenii de la EnergoBit începuseră la finalul anului trecut căutarea unui CEO pentru grupul specializat în furnizarea de echipamente şi servicii pentru industria energetică după demisia lui Mihai Tudor de la conducerea companiei.

Carmen Neagu, una dintre cele mai cunoscute pre­zenţe din domeniul ener­getic, va prelua de la 1 februarie funcţia de di­rector general executiv (CEO) al gru­pului EnergoBit, business pornit la înce­putul anilor ’90 de trei clujeni, Şte­fan Gadola, Ioan Socea şi Peter Pal. Creşterea susţinută a afacerilor le-a atras în 2012 atenţia polonezilor de la Innova Capital, fondul de inves­ti­ţii controlând în prezent businessul EnergoBit.

Numirea lui Carmen Neagu la con­ducerea EnergoBit vine în con­tex­tul în care fostul CEO, Mihai Tudor, executiv cu o experienţă de peste 20 de ani în industria IT&C, şi-a depus la finalul anului trecut mandatul din funcţia de CEO al EnergoBit.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 15.01.2016

 
Cuvinte cheie:
EnergoBit
, ceo
, business
, transelectrica
, energie
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide