Energie

Cea mai profitabilă afacere din România este un business cu turbine eoliene controlat de italienii de la Enel

Cea mai profitabilă afacere din România este un...

Autor: Roxana Petrescu

05.08.2014, 13:22 2044
Enel Green Power România, subsidiara locală a diviziei de energie regeberabilă a italienilor de la Enel, a înregistrat anul trecut afaceri de 64,7 milioane de euro la care a raportat un profit net de 56 de milioane de euro, după cum arată datele publicate la Ministerul Finanţelor.

Astfel, anul trecut, Enel Green Power România a lucrat la o marjă netă de profit de aproape 87%, una dintre cele mai mari din economia locală.

Practic, la fiecare 100 de euro încasaţi, Enel Green Power România a înregistrat un câştig de 87 de euro.

Potrivit datelor publicate de Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, Enel Green Power România administrează patru parcuri eoliene cu o capacitate de peste 222 MW, Enel fiind de altfel unul dintre cei mai puternici investitori în energia regenerabilă din România.

Cea mai mare parte a încasărilor şi a pro­­fiturilor înregistrate de aceşti pro­du­că­­tori de energie, printre care se numără şi Enel Green Power, nu vineînsă din acti­vi­ta­tea lor de bază, adică din producţia de ener­gie electrică, ci din “subvenţiile“ acor­date de stat şi plătite de toţi consu­ma­torii de energie. Acest sprijin ia forma cer­ti­ficatelor verzi care sunt nişte bonu­suri pe care producători de energie ver­de le primesc pentru fiecare MWh injec­tat în reţea. Parcurile eoliene sunt cel mai im­portant beneficiar al acestei sche­me da­torită dimensiunii proiectelor aflate în funcţiune.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO