Energie

Claudia Brânduş, Romanian Wind Energy Association: România a beneficiat de o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră cu aproximativ 25% în ultimii zece ani

Claudia Brânduş, Romanian Wind Energy Association:...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2018, 11:02 152

România a beneficiat de o reducere a emisiilor de gaze cu efect de seră în sectorul de producere a energiei electrice cu aproximativ 25% în ultimii zece ani, de când avem energie eoliană la scară mare, a spus Claudia Brânduş, preşedinte Romanian Wind Energy Association , la conferinţa ZF Power Summit.

Dacă vorbim despre energia regenerabilă în România  este important să o vedem în două dimensiuni diferite, respectiv ce înseamnă energia verde pentru România şi cum va fi în viitor.

În primul rând, fără energie eoliană am avea preţuri mai mari ale electricităţii.

În urma unei analize statistice s-a constatat că în zilele în care ponderea energiei eoliene este mica în piaţă, sub 10%,  preţul din în piaţă din ziua respectivă depăşeşte media anuală, pe măsură ce ponderea energiei eoliene creşte preţul din ziua respctivă se reduce sub preţul mediei.

Totodată, România este una dintre ţările europene cu cele mai ridicate niveluri ale poluării aerului. De aceea, ţara noastră a fost avertizată de către autorităţile europene privind posibilitatea unei  proceduri de infringement pentru depăşirea limitelor cu privire la poluarea aerului şi pentru lipsa procedurilor de monitorizare.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO