Energie

Complexul Energetic Oltenia trece de la o pierdere de 20 mil. lei la un profit de 260 mil. lei la cinci luni din an: Acum băncile se uită altfel la noi

Sorin Boza, directorul Complexului Energetic Oltenia

Sorin Boza, directorul Complexului Energetic Oltenia

Autor: Alina-Elena Vasiliu

31.07.2017, 00:06 878

Sorin Boza, directorul companiei, iese în ofensivă: Viitorul în energie este al producţiei mixte între regenerabile şi energie clasică.

Sorin Boza, directorul Complexului Energetic Oltenia, mizează pe coexistenţa energiei clasice cu cea regenerabilă, consi­de­rând că aceasta ar putea duce piaţa la un grad mare de competitivitate. Afirmaţia vine în contextul în care directorul spune că rezultatele financiare aferente primului semestru din acest an sunt pozitive, pentru prima dată în istoria companiei.

În perioada ianuarie-mai 2017, CE Oltenia a avut un profit de 260 de milioane de lei, faţă de pierderi de 20 de milioane de lei în aceeaşi perioadă a anului trecut. Rezultatele aferente primelor şase luni nu au fost încă anunţate.

„Rezultatele la şase luni arată că, pentru prima dată în istoria CE Oltenia, ieşim pozitiv. Am încercat să rambursăm creditele pe termen scurt, a fost foarte greu pentru noi să le plătim pe timpul iernii. Acum însă băncile se uită altfel la noi. CE Oltenia nu mai este copilul sărac al sistemului energetic naţional”, spune Sorin Boza.

Anul trecut, CE Oltenia a plătit 295 de milioane de lei (65,6 milioane de euro) pentru certificatele verzi.

„Este adevărat că energia din termocentrale este poluantă pentru că generează CO2. Poate că mixul energetic ar uniformiza şi ar crea o competiţie corectă”, spune Sorin Boza.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO