Harta vântului

Curios să vezi amplasarea parcurilor eoliene? În Dobrogea nu mai este loc să arunci un ac de proiectele de "mori de vânt"

18 apr 2012 Autor: Roxana Petrescu

 Curios să vezi amplasarea parcurilor eoliene? În Dobrogea nu mai este loc să arunci un ac de proiectele de "mori de vânt"

Sursa hartii: Transelectrica. Click pe foto pentru imaginea marita

Transelectrica, transportatorul naţional de energie electrică, are pe propriul site o hartă cu toate proiectele eoliene din România, aflate în diferite faze de avizare, regiunea Dobrogei ieşind clar în evidenţă prin numărul mare de parcuri deja funcţionale, dar şi prin numeroasele investiţii în curs de realizare.

Următoarea zonă ca interes este Moldova, restul ţării fiind aproape ignorat de investitorii în parcuri eoliene.

Potrivit Transelectrica, acum funcţionează mai bine de 1.140 de MW în parcuri eoliene, ceea ce înseamnă investiţii de peste 1,7 miliarde de euro. Pe lângă aceste proiecte funcţionale, alţii 20.000 de MW au fie avizele de racordare la reţea, fie contracte de racordare semnate.

Cu toate acestea, Transelectrica a anunţat în repetate rânduri că numai pentru proiecte de 3.000 de MW este loc în acest moment în reţea.

 
Cuvinte cheie:
eoliene
, energie verde
, Transelectrica
Vizualizari:
Printeaza
Momentan sunt 2 comentarii Comenteaza si tu
Comentarii (2):
marin - 19 aprilie 2012, 09:25

Este si normal atata timp cat VARTELNITILE astea se invart s-au nu noi platim si asa zisii INVESTITORI isi incaseaza banii cu varf si indesat.

Dann - 19 aprilie 2012, 08:13

As vrea sa stiu eficienta reala a acestor eoliene? Sistemul energetic national este un sistem stabil. El este acoperit, in orice moment, fata de variatiile de putere din sistem. Daca nu se injecteaza in sistem nimic de la aceste eoliene trebuie acoperita lipsa de putere utilizind alte resurse. Mai precis pornind grupurile de rezerva hidro si termo. Deci costuri mai mari de exploatare!! Deci unde este eficienta? Unde este economia? De fapt a aparut la plata "cogenerarea" !....

Campurile marcate cu rosu nu sunt valide!

Comentariul a fost adaugat si va aparea dupa ce va fi moderat!

Comentariile vor fi publicate doar după moderarea acestora de către redactori. Nu vor fi publicate comentariile care conţin injurii, un limbaj licenţios, instigare la încălcarea legii, la violenţă sau la ură, precum şi acuzaţii fără acoperire. De asemenea, pentru o mai bună comunicare, vă rugăm să oferiţi o adresă de mail validă. Vă mulţumim!

zf.ro
Abonează-te la Închide