Emilia Mladin, preşedintele AAECR, despre liberalizarea pieţei gazelor: „Vom începe să mai punem o hăinuţă, să ne interesăm care este temperatura la care nu ne îmbolnăvim”

16 mar 2017 Autor: Roana Rotaru

Odată cu liberalizarea pieţei gazelor, care este preconizat că va conduce la o creştere a preţurilor gazelor, românii se vor concentra mai multe pe soluţii pentru reducerea consumului, dar şi a risipei de căldură,  fie că acest lucru înseamnă să se îmbrace mai bine, să îşi izoleze termic casele sau să îşi cumere termostate prin care pot economisi până la 30% din costul facturilor de încălzire, potrivit Emiliei Cerna Mladinpreşedintele Asociatiei Auditorilor Energetici pentru Clădiri din România (AAECR).

„Dacă va creşte preţul la gaze, şi asta se preconizează, lumea va începe să fie mai atentă când facturile vor exploda şi vom începe să mai punem o hăinuţă, să ne interesăm care este temparatură la care nu ne îmbolnăvim. (...) Nimeni nu se gândea să îşi termoizoleze casa acum 10 ani. Se gândea cineva? Habar nu avem, şi am avut ierni mai grele decât acum. De unde dintr-o dată acest interes? Treci cu maşin prin sate şi vezi că toată lumea îşi termoizolează casele. Orice criză înseamnă identificarea de noi soluţii”, a spus preşedintele AAECR în cadrul unei conferinţe ogranize de compania Honeywell cu ocazia publicării studiului „Obiceiuri privind încălzirea locuinţei”.

Preşedintele AAECR: „Vrem 27 de grade Celsius iarna fără de ne gândim că dacă punem un plovăraş sau o hăinuţă cu mâneca lungă 27 de grade devin deja foarte mult”

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
gaze
, presedinte
, liberalizare
, piata
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide