Energie

General Electric, Romelectro şi mai multe companii străine s-au aliniat la start pentru retehnologizarea barajului Vidraru

General Electric, Romelectro şi mai multe companii...

Autor: Cristina Bellu, Alina-Elena Vasiliu

31.07.2019, 00:07 1500

Germani, austrieci, sloveni, spa­nioli, români, turci, chinezi s-au înscris la start în cursa pentru retehnolo­gizarea barajului de la Vidraru, potrivit datelor transmise ieri de Hidro­electrica, cel mai mare producător de energie electrică din România.

Din numele menţionate de Hidroelectrica, Romelectro este singura companie sonoră pe piaţa locală, celelalte fiind companii străine, unele care nu au mai derulat niciun proiect în România.

„Este vorba de o retehnologizare cu o complexitate tehnică deosebită a unui obiectiv strategic din portofoliul Hidroelectrica. Finanţarea lucrărilor se va face din surse proprii ale societăţii şi dorim ca, în schimbul sumelor pe care suntem dispuşi să le cheltuim, să obţinem un nou ciclu de viaţă - de cel puţin 30 de ani, pentru Vidraru“, spune Bogdan Badea, preşedintele directoratului Hidro­electrica.

Procedura de selectare a presta­torului lucrărilor de retehnologizare a barajului de la Vidraru este reluată pentru a treia oară, după ce achiziţiile anterioare au fost anulate din cauza prezentării unor oferte neconforme tehnic.

Pe liste s-au înscris cinci consorţii: Voith Hydro Gmbh & Co KG Austria, Romelectro sa - Litostroj Engineering a.s., GE Hydro France SAS - Elecnor SA - Grid Solutions România SRL, Gulsan Insaat Sanayi Turizm Nakliyat ve Ticaret - Zhefu Holding Group Co. LTD, Sinohydro Corporation Limited.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO