Hidroelectrica estimează cel mai bun an din punctul de vedere al rezultatelor şi vrea un profit de 1,3 mld. lei

25 feb 2016 Autor: Roxana Petrescu

Remus Borza, avocatul care controlează Euro Insol, compania care a administrat dosarul de insolvenţă al Hidroelectrica

În anul în care Hidroelectrica, cel mai de preţ activ al statului român, s-ar putea lista la bursă compania se bazează pe un profit record şi pe o marjă brută de peste 50%, cel mai ridicat indicator al profitabilităţii la nivelul economiei locale în rândul companiilor de mari dimensiuni.

„În 2016 vom ajunge la un record absolut al profitului pentru Hidro­electrica, de cel puţin 1,3 mld. lei. Am trecut prin toate reformele grosiere, iar acum am ajuns la reglajul fin. Am învăţat să avem de fiecare dată o abordare prudentă a bugetului în care pornim de la o producţie de 14 TWh. Esti­măm pentru anul acesta o cifră de afaceri de 2,5 miliarde de lei. Tot ce depăşeşte 15 TWh se duce direct în profit“, spune Remus Borza, avocatul care controlează Euro Insol, compania care a administrat cel mai urmărit caz de insolvenţă din România.

Estimările lui Borza privind anul acesta vin în contextul în care Hidroelectrica  a terminat anul 2015 cu un profit brut similar celui din 2014, deşi producţia de energie a companiei a fost afectată de condiţiile meteo.

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

Articol publicat în ediţia tipărită a Ziarului Financiar din data de 25.02.2016

 
Cuvinte cheie:
Hidroelectrica
, profit
, estimare
, rezultate
, vedere
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide