Energie

Lukoil intră pe piaţa producţiei de energie din surse fotovoltaice în România

Lukoil intră pe piaţa producţiei de energie din surse...

Autor: Carol Dan

31.12.2013, 10:53 564

Compania Lukoil Energy&Gas România, din grupul petrolier rus Lukoil, intră pe piaţa producţiei de electricitate din surse fotovoltaice, după ce a primit autorizaţia de construcţie a unei unităţi de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE).

Comitetul de reglementare din ANRE a acordat, luni, companiei Lukoil Energy&Gas România, autorizaţia de construcţie a unui parc fotovoltaic la rafinăria Petrotel-Lukoil din Ploieşti.

Reprezentanţii companiei declarau, în luna octombrie, că iau în calcul construcţia unor parcuri fotovoltaice pe câteva terenuri lângă rafinăria din Ploieşti.

La acea dată, reprezentanţii Lukoil avansau posibilitatea ca parcurile fotovoltaice ar putea avea o capacitate instalată de până în 12 MW.

Petrotel-Lukoil face parte din grupul petrolier rus Lukoil, care mai deţine în România şi o reţea de peste 300 de benzinării.

Lukoil România a avut anul trecut o cifră de afaceri netă de 6,03 miliarde lei (1,35 miliarde euro), în creştere cu 15% faţă de 2011, şi are, potrivit datelor proprii, o cotă de circa 20% din piaţa produselor petroliere din România.

În prezent, în România există proiecte de producţie a energiei în panouri solare de peste 600 MW. Dintre sursele regenerabile de energie, cea eoliană este cea mai dezvoltată, cu aproximativ 2.500 MW instalaţi, echivalentul a 10% din totalul unităţilor de generare a electricităţii.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO