Energie

​Maher Chebbo, SAP, despre cum vor arăta serviciile de energie: Dacă mă interesează ceva despre casa mea, întreb aplicaţia şi vine cu o soluţie instant, ca şi când ai lansa o întrebare pe Google Search

​Maher Chebbo, SAP, despre cum vor arăta serviciile de...

Autor: Roana Rotaru

21.02.2017, 16:38 277

Maher Chebbo, general manager Energy and Natural Resources SAP, spune că în viitor consumatorii de energie îşi vor putea descărca de pe Internet o aplicaţie de servicii de energie care va fi la fel de uşor de folosit precum motorul de căutare Google.

„Trebuie să construim servicii de energie masive ca aplicaţii care se pot downloada. Trebuie să le facem cât se poate de simple pentru client, la fel de uşor cum este să foloseşti motorul de căutare Google. Dacă mă interesează ceva despre casa mea, întreb aplicaţia şi vine cu o soluţie instant, ca şi când ai lansa  o întrebare pe Google Search”, spune Maher Chebbo.

Alte declaraţii făcute de Maher Chebbo, general manager Energy and Natural Resources SAP, în cadrul ZF Power Summit:

Proiectul despre care vorbeam este un proiect european finanţat de Comisia Europeană şi este denumit Flexicency.

Ce construim în momentul de faţă va fi pe o platformă Cloud ca să avem posibilitatea de a avea toţi distribuitorii din Europa care să publice datele disponibile pe reţea, date care pot fi consumate de retaileri sau orice agregatori.

Bugetul este de 20 milioane de euro, 75% din finanţarea de la Comisia Europeană. Avem cele mai avansate tehnologii în termeni de Big Data, ştiinţele datelor, predictibilitate. Am dezvoltat toate aceste date şi atunci când va fi funcţional proiectul va folosi tuturor utilizatorilor din Europa.

Concluziile acestea le-am prezentat şi la forumul Europa, un forum similar cu Davos, dar pe partea de digitalizare a energiei. Trebuie să accelerăm inovaţiile clienţilor pentru a face toate datele disponibile pentru participanţii pieţei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO