Energie

Marius Perşinaru, Schneider Electric: Sectoarele industrial şi rezidenţial prezintă un potenţial ridicat în implementarea eficienţei energetice

Marius Perşinaru, Schneider Electric: Sectoarele...

Autor: Cristina Bellu

20.02.2018, 12:13 367

Eficienţa energetică într-o economie deschisă este o problemă de planificare strategică. În România există un potential ridicat de eficienţă energetică în sectoarele industrial şi rezidenţial. Cladirile noi încep să respecte tot mai mult normele de eficienţă energetică. Dezvotatorii au început să lucreze cu arhitecţi în acest sens, mai ales în zona de birouri, a spus Marius Perşinaru, director general Schneider Electric România, la conferinta ZF Power Summit .

Avem proiecte în România, dar şi în Europa referitor la clădirile smart, mai puţin în zona de consumatori individuali şi mai mult în zona de clădiri de birouri. În România am avut un proiect de eficienţă energetică la un lanţ de retail, unde am lucrat la managementul cererii, iar reducerile au fost de 25-30% la factură.

Strategiile Schneider Electric sunt îndreptate către eficienţa energetică. Recent a fost făcut un studiu la nivel global, pe o masa statistică reprezentativă, unde au fost analizate tendinţele şi politicile în domeniul energetic pentru firmele mari, iar concluziile au arătat că deşi peste 80% dintre acestea considerau că au preocupări în zona eficienţei energetice, în realitate doar 25% dintre acestea aveau preocupări în sensul managementului cererii.

Dacă în Anglia aproape toate casele sunt programate în ceea ce înseamnă consumul şi încălzirea clădirii, la noi nu se întâmplă acelaşi lucru.

În casele nostre încă nu ne este foarte clar când se stinge lumina într-o încăpere din care am ieşit, nu ştim exact ce încălzim şi cum încălzim, lucru care se reflectă în managementul cererii.Este adevărat că echipamentele actuale care asigură eficienţa energetică nu se adresează neapărat consumatorului individual, ci sectorului industrial şi sectorul construcţiilor de birouri.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO