Energie

OMV Petrom a început o nouă campanie de foraj în Marea Neagră, proiect ce presupune lucrări de 70 mil.euro

OMV Petrom a început o nouă campanie de foraj în Marea...

Autor: Roxana Rosu

18.09.2017, 11:13 1199

OMV Petrom, cel mai mare producător de ţiţei şi gaze din sud-estul Europei, anunţă demararea unei noi campanii de foraj în Marea Neagră, în apele de mică adâncime din cadrul blocului Istria.

În cadrul acestei campanii vor fi forate patru sonde noi: trei sonde în zăcăminte existente şi o sondă de explorare.

”Deşi zăcămintele offshore din Marea Neagră au un istoric de producţie de 30 de ani, ele continuă să furnizeze o parte importantă din producţia totală a grupului. Prezenta campanie de foraj este în linie cu strategia noastră de a exploata la maximum potenţialul portofoliului nostru cheie şi de a produce cât mai eficient pentru a gestiona declinul natural al producţiei”, declară Peter Zeilinger, membru al Directoratului OMV Petrom, responsabil pentru activitatea Upstream.

Campania de foraj include săparea a două sonde până la sfârşitul acestui an şi a altor două sonde până la mijlocul anului 2018, cu investiţii estimate la aproximativ 70 milioane de euro. Sondele sunt planificate a fi forate la adâncimi de până la 2.000 metri sub nivelul mării.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO