Energie

Petrolul a trecut de 50 de dolari barilul prima oară în ultimele şase luni

Petrolul a trecut de 50 de dolari barilul prima oară în...

Autor: Ştefan Stan

26.05.2016, 09:37 2977

Preţul petrolului Brent a crescut pentru prima data peste 50 de dolari barilul în ultimele şase luni, după ce o scădere în rezervele SUA a accelerat revenirea de la minimul ultimelor 12 ani, scrie Bloomberg.

Contractele futures au crescut cu 0,8% în Londra la cea mai mare valoare în timpul zilei de pe 4 noiembrie, după ce au urcat cu 2,9% în ultimele două sesiuni.

Cel mai bine ”păzit” secret al Facebook: Al doilea site al reţelei de socializare, gândit special pentru a vorbi cu prietenii

Rezervele SUA au scăzut cu 4,23 mil. barili săptămâna trecută, depăşind estimările, care prognozau o scădere de 2 milioane de barili. Atacurile din Nigeria au tăiat producţia la minimul ultimelor 20 de ani, iar Venezuela se luptă să menţionă producţia, în condiţiile unor pene de curent provocate de secetă, iar Canada abia începe să repornească producţia după ce multe din câmpurile petroliere au fost afectate de un incendiu puternic.

Petrolul Brent a crescut cu aproximativ 80% de când a scăzut la cel mai jos nivel din 2003 în ianuarie. 

Nu a avut bani pentru un apartament nou, însă şi-a transformat garajul într-un spaţiu locuibil. Cum arată noua ”locuinţă”?

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO