Energie

Previziunile oamenilor din energie. Consumul va creşte cu 2%, regenerabilele în colaps, iar clientul devine regele traderilor

Previziunile oamenilor din energie. Consumul va creşte...

Autor: Roxana Petrescu

07.01.2016, 00:00 219

Preţul energiei va fi stabil anul acesta, dar creşterea consumului se va mai domoli un pic, de la circa 4% anul trecut, generată mai ales de industrie, la un „modest“ 2%. În energia verde însă, deja au apărut primele insolvenţe şi nu este exclus ca în 2016 şi alţi investitori să depună armele.

Piaţa energiei, considerată a fi un do­meniu care descrie fidel mo­dul în care evoluează o eco­no­mie, pare ferită la acest moment de evenimente majore, mai ales în contextul în care 2016 este şi un an elec­toral.

„Cred că va continua creşterea con­su­mului, dar se va stabiliza la circa 2%“, spune Adrian Borotea, directorul direcţiei de strategie de grup şi agendă UE din cadrul CEZ România, unul dintre cei mai puternici jucători din domeniul energetic.

Potrivit datelor din primele nouă luni ale anului trecut, consumul de energie a crescut cu circa 4%, dar Borotea este pru­dent în ceea ce priveşte anul acesta.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO