Energie

Proiectul Marea Neagră: Noile conducte de 1,5 miliarde de euro care traversează România

Proiectul Marea Neagră: Noile conducte de 1,5 miliarde...
07.06.2015, 12:00 1730

În acest moment, cel mai important proiect care vizează dezvoltarea reţelei de transport a lgazelor poartă numele de cod Marea Neagră şi presupune investiţii de 1,5 miliarde de euro în sute de kilometri de conducte care ar trebui să aducă gazul din Marea Neagră până la graniţa cu Ungaria.

„Transportul gazelor de la platformele de foraj până la ţărm este responsabilitatea com­pa­niilor care investesc în explorare şi producţie. Trebuie să creştem inter­conectivitatea şi să legăm gazul din Marea Neagră cu Vestul. Noi ne-am făcut temele şi vom aplica la fondurile europene. Nu sunt proiecte mari, dar sunt suficiente pentru regiune. Ne gândim şi la proiecte pentru gazul din Marea Caspică şi aici intervine legarea la interconectorul Bulgaria - Grecia, care mai departe s-ar conecta la TAP (Tras-Adriatic Pipeline, conductă care conectează Grecia de tocul Italiei prin Marea Adriatică şi care se leagă cu TANAP, proiectul care traversează Turcia şi care va transporta gazul din zăcământul azer mamut Shah Deniz din Marea Caspică)“, a mai spus Văduva, care înainte de a veni la Transgaz a fost CEO la Ţiriac Holding.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO