Energie

Protestele se extind în Valea Jiului. Ministrul de resort: Nu sunt soluţii în afară de muncă!

Protestele se extind în Valea Jiului. Ministrul de...

Autor: Mediafax

24.02.2016, 00:00 95

Aproximativ 200 de mineri de la Mina Lonea erau aseară blocaţi în subteran de mai bine de 24 de ore, iar în jur de 250 de alţi muncitori de la Mina Vulcan s-au solidarizat cu protestul colegilor lor şi au rămas în subteran ieri după-amiază, după încheierea programului.

Minerii de la Lonea au declarat că nu vor să iasă din subteran până când ministrul energiei Victor Grigorescu nu va veni în Valea Jiului. „Nesiguranţa locurilor de muncă ne-a adus în situaţia în care suntem azi“, a declarat Daniel Calimandruc, preşedintele Sindicatului „Muntele“ de la Vulcan.

Ministrul energiei Victor Grigorescu a declarat că nu există o soluţie politică pentru situaţia dificilă cu care se confruntă Complexul Energetic Hunedoara şi că producătorul de energie poate fi salvat doar prin „muncă şi seriozitate“. La începutul anului instanţa a hotărât numirea unui administrator judiciar care să gestioneze situaţia companiei în interesul creditorilor. Complexul are titluri executorii de zeci de milioane de lei şi circa 30 de cereri de intrare în insolvenţă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO