Energie

RWE renunţă la un parc eolian

Autor: Roxana Petrescu

18.01.2011, 23:45 45

Germanii de la grupul energetic RWE au renunţat la dezvoltareaunui parc eolian de peste 250 mil. euro şi ar putea părăsi şiproiectul de 4 miliarde de euro al celor două reactoare nucleare dela Cernavodă, după ce şi cehii de la CEZ au spus adio acesteiinvestiţii anul trecut.

"Ieri (marţi - n.red.) am decis să ne retragem din proiectuleolian vânzând pachetul de 90% pe care îl deţineam înapoi cătredezvoltator (Sabloal Energie Eoliană - n.red.). Din cauzaprocesului dificil de avizare, dar şi din cauza problemelor care auintervenit în legătură cu proprietatea asupra terenului, decizianoastră a fost să ne retragem", spune Karin Canta, directorul deproiecte eoliene pentru sud-estul Europei şi Turcia al RWE.Proiectul urma să aibă 147 MW, fiind localizat în Valea Dacilor(jud. Constanţa).

"Săptămâna viitoare vom avea un anunţ oficial de făcut înlegătură cu reactoarele 3 şi 4", a mai declarat reprezentanta RWE,fără a da detalii suplimentare. Însă potrivit unor surse din piaţă,compania şi-ar putea anunţa exit-ul din acest proiect care deja areo întârziere de doi ani faţă de termenele stabilite iniţial.

"În proporţie de 90%, RWE va părăsi acest proiect. Din noustatul va cumpăra şi această participaţie (ca în cazul CEZ -n.red.) pentru că nu are de ales", au precizat surse din MinisterulEconomiei. RWE controlează 9,15% din proiectul de la Cernavodă.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO