Energie

Sub ochii tuturor guvernelor, 8 miniştri şi 6 şefi de companie au „lucrat“ pentru Hidroelectrica

Sub ochii tuturor guvernelor, 8 miniştri şi 6 şefi de...

Autor: Roxana Petrescu

12.03.2014, 00:08 445

Hidroelectrica, cel mai mare producător de energie din România, se zbate din nou în insolvenţă, trecând prin această situaţie pentru a doua oară în mai puţin de un an de zile. Surse din piaţă spun că este aproape imposibil ca firma să mai fie listată anul acesta. Mai mult, statisticile arată că în ultimii cinci ani 120.000 de societăţi au ajuns în insolvenţă, pentru 108.000 dintre acestea fiind deja declarat falimentul. În ultimii cinci ani doar pentru 3.500 de firme au fost aprobate planuri de reorganizare, printre acestea numărându-se şi Hidroelectrica.

WikiZF: Profilul companiei Hidroelectrica

Dincolo de hopurile pe care Hidroelectrica le are de înfruntat pentru a ieşi din insolvenţă din nou, evoluţia pieţei a făcut ca în acest moment, cel puţin în cazul unui contract direct denunţat, preţurile să fie mai mari decât cele din piaţă. De exemplu, la jumătatea anului 2012 Hidroelectrica primea de la EFT AG un preţ de 182,6 lei pe MWh. Acum mai primeşte 167 de lei pe MWh, iar de la începutul anului nu a reuşit să încheie niciun contract direct pe termen lung pe bursa de energie. În ciuda contextului, Guvernul, în mod oficial, încă mai spune că va scoate compania din insolvenţă în timp util pentru o listare în iunie, potrivit scrisorii de intenţie către FMI, obţinută de Mediafax. Neoficial, listarea Hidroelectrica este în aer.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO