Energie

​Timisorenii de la AEM spera la afaceri de 92 de milioane de euro

​Timisorenii de la AEM spera la afaceri de 92 de...

Autor: Simona Tatu

09.05.2017, 15:14 389

Compania AEM, specializata in producerea si furnizarea de aparate si contoare pentru masurarea energiei electrice si a gazului, spera la afaceri de 92 de milioane de euro, in crestere fata de anul trecut, cand au inregistrat o cifra de afaceri de aproximativ 72 milioane de euro.

"Pentru anul 2017 estimam o cifra de afaceri de circa 92 milioane de euro, crestere care va proveni din promovarea contoarelor inteligente in alte tari din Europa si din afara", a spus Olimpia Moica, presedinte al AEM Timisoara, in cadrul unui eveniment de la Timisoara.

Anul trecut, compania AEM a produs circa doua milioane de astfel de contoare si isi propune ca anul acesta sa realizeze 2,2 milioane de unitati. 

"Livram contoare in Italia, Germania, India, Eghipt si Croatia. Aproximativ 60% din cifra de afaceri din 2016 a provenit din export", a completat Olimpia Moica.

In prezent, compania are un numar de 1400 de angajati, iar salariu mediu brut este de 2.100 de lei. In ceea ce priveste 

"Este foarte greu sa gasim angajati mai ales pentru ca in zona de vest rata somajului este foarte mica, iar in zona aceasta de personal calificat intamplinam probleme", a spus Calin Moica, director de strategie AEM Timisoara.

Actionariatul companiei este 100% si este impartit intre cei trei actionari majoritari Claudiu Radulescu Nicolae (50,3%), Ionel Pepenica si Olimpia Moica (49,7%). 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO