Energie

Toma Petcu, ministrul energiei, caută explicaţii pentru dublarea preţului la energie pe bursă

Debitul Dunării este la jumătate faţă de normal

Debitul Dunării este la jumătate faţă de normal

Autor: Dan Straut

07.08.2017, 00:05 362

„În prezent, necesarul de consum este de 7.500-8.000 MW, cu peste 1.000 MW mai mult decât în perioada similară a anului trecut.”

Licitarea contractelor pentru furnizorii de ultimă instanţă a fost amânată pentru 10 august, astfel că acum sunt toţi aceşti furnizori pe PZU (o platformă a bursei OPCOM - n.n.), şi aceasta este una din cauzele scumpirilor la electricitate, a declarat la sfârşitul săptămânii trecute ministrul energiei Toma Petcu.

„Din motive pe care nu le cunosc, s-au amânat licitaţiile din iunie pentru data de 10 august; furnizorii de ultimă instanţă s-au dus pe PZU cu acele cantităţi mari de energie, ajungând la o pondere de 45%, ceea ce e foarte mult. Am cerut o astfel de analiză de la Autoritatea Naţională de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE) pe această problemă încă de acum o lună”, a spus ministrul energiei. „De ce vin toţi pe PZU? Pentru că licitaţiile au fost amânate, iar contractele lor sunt expirate”, a precizat Toma Petcu.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO