Energie

Tranzacţia prin care OMV Petrom preia 50% din acţiunile Electrocentrale Borzeşti, cu 1 GW de eolian şi fotovoltaic în portofoliu, analizată de Consiliul Concurenţei

Tranzacţia prin care OMV Petrom preia 50% din acţiunile...

Autor: Cristina Bellu

07.02.2024, 13:28 271

Consiliul Concurenţei analizează operaţiunea prin care OMV Petrom (simbol bursier SNP), unicul producător de petrol şi gaze din România şi cea mai mare companie integrata de energie din sud-estul Europei, preia de la RNV Infrastructure un pachet de 50% din actiunile Electrocentrale Borzesti şi companiile deţinute de aceasta, respectiv Hoopeks International SRL, Green Labs Advertising SRL, Union Wind SRL, Borzeşti Wind SRL şi Borzeşti Power SRL.

“În conformitate cu prevederile Legii concurenţei, această tranzacţie trebuie autorizată de Consiliului Concurenţei, care o va evalua în scopul stabilirii compatibilităţii sale cu un mediu concurenţial normal şi va emite o decizie în termenele prevăzute de lege”, spun oficialii instituţiei.

Electrocentrale Borzesti detine proiecte din surse regenerabile cu o capacitate de aproximativ 1 GW, din care 950 MW eolian si 50 MW fotovoltaic.

Companiile deţinute integral de Electrocentrale Borzeşti urmăresc dezvoltarea mai multor capacităţi de producţie de energie electrică din surse regenerabile, respectiv patru parcuri eoliene şi un parc fotovoltaic, ce vor fi construite în zona de nord-est a României.

RNV Infrastructure SRL face parte din Grupul Renovatio, grup activ prin intermediul mai multor companii din România în dezvoltarea, generarea, comercializarea, furnizarea şi gestionarea activelor în domeniul energiei regenerabile.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO