Energie

Vlad Stoicescu, preşedinte, Asociaţia pentru Combustibili Sustenabili: Este important să anunţăm toţi jucătorii industriali că se cer schimbări în piaţă, se cer parametri de sustenabilitate în producţie. Este o revoluţie verde

ZF Power Summit 2024

Vlad Stoicescu, preşedinte, Asociaţia pentru...

Autor: Ramona Cornea

28.02.2024, 18:21 96
Jucătorii industriali de pe piaţa locală trebuie să fie conştienţi că se cer schimbări în piaţă, se cer parametri de sustenabilitate în producţie, susţine Vlad Stoicescu, preşedintele Asociaţiei pentru Combustibili Sustenabili.
 
„Considerăm că este important să anunţăm toţi jucătorii industriali că se cer schimbări în piaţă, se cere nişte rapoarte nefinanciare, se cer nişte parametri de sustenabilitate în producţie. Oferim aceşti parametri de sustenabilitate atâta vreme cât ei pot construi un combustibil realmente sustenabil pentru industria lor într-un ecosistem compus, într-un lanţ valoric extins. Acest hidrogen nu poate rămâne într-o fabrică, el trebuie produs tot timpul în exces. Este pe cât de simplu, pe atât complicat. Trebuie să continuăm acest narativ la nivel naţional pentru că suntem într-o revoluţie, o revoluţie verde. Trebuie să luăm măsuri din timp pentru a avea performanţe în industrie”, a spus Vlad Stoicescu în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2024. 
 
Ce a mai declarat Vlad Stoicescu în cadrul evenimentului ZF Power Summit 2024: 
 
Hidrogenul este o componentă critică şi elementară în producţia combustibililor alternativi. Vorbim despre hidrogen verde, dar, de fapt, ar trebui să vorbim despre hidrogen curat pentru că începând cu anul viitor vom avea nevoie de o garanţie de origine pentru hidrogen, vom avea nevoie de o garanţie de origine pentru energia regenerabilă şi pentru orice produs care este cuantificat sustenabil pentru că vom emite aceste rapoarte de sustenabilitate. 
 
Dacă companiile din România vor să facă parte dintr-un lanţ valoric corporativ extins la nivel european, vor trebui să emită acest raport nefinanciar, chiar dacă nu sunt supuse legislaţiei în vigoare. 
 
La nivel macroindustrial ne orientăm către industria de producţie a îngrăşămintelor, ne uităm către industria de producţie a oţelului verde unde nu se mai poate exporta oţel dacă nu este verde. 
 
Statul român are buzunarele adânci ca să finanţeze o dezvoltare industrială, atâta vreme cât avem un consorţiu de sustenabilitate evaluată la nivel naţional. Asta facem noi acum, evaluăm la nivel naţional un consorţiu de sustenabilitate pe bază de hidrogen. 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO