Energie

ZF Live. Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei: Decizia privind amânarea redevenţelor nu mi-a aparţinut

Autor: Roxana Rosu

17.12.2014, 07:53 480

România are o nevoie profundă de reforma administraţiei publice, iar primii paşi ar trebui să fie creşterea salariilor şi impunerea unor standarde ridicate de integritate, a declarat Răzvan Nicolescu, fost ministru al energiei, la ZF Live.

„La preluarea mandatului, mi-am fixat un program pe un an. Ştiam că urmează alegeri şi se poate întâmpla orice. După 10 luni cred că România are o nevoie profundă de reformare a administra­ţiei. Poţi pune pe oricine ministru dacă administraţia funcţionează“, a spus Nicolescu.

Cele patru obiective asumate de fostul ministru au vizat revizuirea strategiei energetice, reformarea companiilor de stat, deschiderea către tineri a departamentului pe care l-a condus şi integrarea României în politicile europene pe energie. „Revizuirea strategiei este în dezbatere publică şi sper ca acela care vine de mâine la minister să continue acest proiect. Rolul statului este să identifice obiective clare, să evalueze starea acestui sector, să dea un semnal clar în legătură cu direcţiile urmate şi să ofere un cadru predictibil pentru a se realiza investiţiile, cu mai puţină corupţie“, a precizat Nicolescu.

În ceea ce priveşte companiile de stat, oficialul spune că a instituit în mandatul său mecanisme clare pentru evitarea numirilor pe criterii politice în mana­gement. „Sper să fi început reforme ireversibile. Sper să nu mai apară numiri pe criterii politice la companiile de stat“, a menţionat fostul ministru al energiei.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO