Companii

Enterprise Investors a finalizat integrarea companiilor Macon si Simcor si are 7,5 mil. euro pentru investitii

04.11.2009, 23:11 132

Fondul de investitii polonez Enterprise Investors a anuntat ca afinalizat integrarea companiilor Macon si Simcor intr-un singurholding specializat in productia de materiale de constructii, acarui productie de BCA va creste cu 14% pana la finele anului2010.
Conducerea grupului Macon-Simcor a anuntat ca a investit de lainceputul anului si pana in prezent 2,5 mil. euro pentru crestereaproductivitatii companiilor din cadrul holdingului, pentru 2010fiind programate investitii de 7,5 mil. euro.
"Pentru perioada 2009-2010 am planificat investitii de aproximativ10 mil. euro, un sfert dintre acestea fiind deja finalizate", adeclarat pentru ZF Transilvania Marius Dumitru Marin, CEO-ulgrupului Macon-Simcor.
Cifra de afaceri consolidata realizata anul trecut la nivelulholdingului Macon-Simcor a fost de aproximativ 231 mil. lei (peste63 mil. euro). Reprezentantii grupului nu au dorit sa ofereestimari legate de cifra de afaceri din acest an.
"Estimam ca piata materialelor de constructii va inregistra pana lafinele anului o scadere in medie de aproximativ 30%, evolutiilefiind diferite de la un sector de activitate la altul. In ceea cepriveste evolutia specifica a pietelor de interes ale holdinguluinostru, scaderile se vor situa probabil la
30-35% pentru piata materialelor de zidarie, 10% pentru piata devar si 45%-50% pentru domeniul prefabricatelor din beton", afirmadirectorul grupului Macon-Simcor.
Procesul de fuziune dintre Macon si Simcor si cel de integrareoperationala au fost finalizate in data de 1 septembrie 2009, iarpotrivit reprezentantilor grupului, compania Macon a devenit liderpe piata de productie a BCA-ului.
"In ultima parte a anului 2010 este prevazuta si o crestere pentrucapacitatea de productie a liniei de BCA", a mentionat MariusDumitru Marin.
Reprezentantii grupului Macon-Simcor spun ca nu au fost efectuatedisponibilizari colective in aceasta perioada de criza, reducerilede personal fiind datorate doar plecarilor voluntare saupensionarilor.
"Din cauza blocajului existent in sectorul rezidential, in acest anpiata a suferit modificari, trecandu-se de la marile proiecte dinanii trecuti la constructii de anvergura mai mica. Aceastaschimbare a fost resimtita direct la nivelul clientilor nostri,acestia adaptandu-se situatiei actuale. Vom incheia anul in curs cuun numar de 1.090 de angajati la nivelul holdingului", spuneDumitru Marin.
Compania Macon infiintata in anul 1992 a fost preluata in 2006 decatre fondul de investitii polonez Enterprise Investors, pentruaproximativ 35 mil. euro. Anul trecut fondul de investitii poloneza preluat si grupul Simcor Oradea, detinut de oamenii de afaceriStache Lutz si Mihail Voiculescu, in cadrul unei tranzactii deaproximativ 53 mil. euro. In urma fuziunii dintre Macon si Simcor arezultat cel mai mare producator de BCA de pe piata, cu ocapacitate instalata de peste 700.000 de metri cubi pe an infabricile din Deva si Oradea.
Simcor detine si o fabrica de productie a varului la Targu-Jiu,fiind planificata o crestere a capacitatii de productie cu 40% panain anul 2011.
Principalii competitori ai companiei pe segmentul de BCA suntcompaniile Celco Constanta, Elpreco Craiova, Prefabricate VestBucuresti sau Prefab Calarasi, iar pe piata de BCA principalulcompetitor este grupul Carmeuse din Belgia.

Cum s-a format cel mai mare producator deBCA


35 mil. euro a platit in 2006 fondul deinvestitii polonez Enterprise Investors pe producatorul MaconDeva.

53 mil. euro valoarea tranzactiei princare polonezii au cumparat de la Stache Lutz si Mihail Voiculescuproducatorul Simcor Oradea.

63 mil. euro cifra de afacericonsolidata la nivelul holdingului Macon-Simcor in 2008.

1.090 de angajati va avea holdingul lafinalul acestui an.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO