Companii

Eurotrend investeste peste 10 mil. euro in Cluj City Center

25.11.2005, 20:45 100

Grupul imobiliar Eurotrend din Cluj-Napoca va demara anul acesta constructia proiectului Cluj City Center in centrul municipiului Cluj-Napoca, investitie cu o valoare totala de aproximativ 10,8 milioane de euro.

Imobilul va avea o suprafata construita de 13.050 mp si va fi structurat pe 11 niveluri din care doua subterane pentru spatii de parcare, trei pentru birouri si spatii comerciale si alte 5 cu destinatia spatii de locuit.

"Proiectul va fi finalizat in septembrie 2007 si va oferi toate avantajele specifice unui city center si anume: servicii de secretariat, de traducere, centru de videoconferinte, galerie comerciala. Dorim ca in acest fel sa abordam si piata imobiliara pe segmentul business si comercial", a declarat Razvan Tarmure, directorul general Eurotrend. Pana in acest moment grupul a dezvoltat doar proiecte pe segmentul rezidential, finalizand anul acesta, in septembrie, o investitie de aproximativ 2,5 milioane de euro intr-un ansamblu de locuinte.

In 2004, Eurotrend a mai finalizat alte trei imobile rezidentiale, valoarea investitiei cifrandu-se la aproximativ 5,7 milioane de euro. Cele trei amplasamente cuprind in total 186 de apartamente si spatii comerciale.

"Toate cele patru proiecte ale noastre sunt deja vandute, mai putin spatiile comerciale, care au ramas in proprietatea noastra", a mai declarat Tarmure.

Anul trecut, grupul a obtinut o cifra de afaceri in valoare de aproximativ 16 milioane de euro.

"Pentru 2005 estimam o crestere a cifrei de afaceri si a cotei de piata, datorata, in primul rand, trendului ascendent al pietei si, in al doilea rand, noilor proiecte pe care intentionam sa le demaram. Evolutia economica din Romania si cresterea standardelor personale atat in ceeea ce priveste confortul, cat si in ceea ce priveste nevoia de imagine fac ca piata imobiliara sa fie una extrem de dinamica si de atractiva", a mai spus managerul Eurotrend.

Potrivit conducerii, Grupul Eurotrend inregistreaza o cota de aproximativ 20% pe piata investitiilor imobiliare locale.

"Estimarile noastre se bazeaza pe faptul ca, din cele 630 de apartamente care s-au construit in zona, din 2003 pana in 2004, un numar de 130 apartin Eurotrend. Astfel ca in topul celor 50 de operatori care activeaza pe piata imobiliara clujeana, ocupam locul de lider", a precizat Razvan Tarmure.

Strategia de marketing a grupului imobiliar clujean vizeaza, pe de o parte dezvoltarea unor noi concepte de compartimentari a imobilelor si, pe de alta parte, gasirea celor mai avantajoase modalitati de finantare.

"Noile produse lansate sunt apartamentele cu o camera si jumatate, cu doua camere si jumatate sau cu trei camere si jumatate. In tarile europene acest concept exista de ceva timp, insa la noi a aparut doar in 2003", a mai spus Tarmure.

Grupul Eurotrend activeaza pe piata imobiliara din 2003, insa a fost infiintat in urma cu 11 ani, avand ca obiect de activitate comertul cu produse petroliere.

In 2002, grupul vinde reteaua de benzinarii GHT concernului LukOil, reorientandu-si resursele financiare spre domeniul investitiilor imobiliare. Actionarul majoritar al grupului este Razvan Tarmure. anca.rif@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO