Companii

Exporturile duc fabrica P&G de la Urlaţi la capacitate maximă

Exporturile duc fabrica P&G de la Urlaţi la capacitate maximă

P&G a investit 100 mil. euro la Urlaţi. Foto Silviu Matei

Autor: Cristina Roşca

01.03.2013, 00:07 2087

Noile contracte de export către mai multe ţări din Asia Centrală au dus aproape la capacitate maximă producţia fabricii de şampoane de la Urlaţi (judeţul Prahova) a gigantului american P&G. În urmă cu un an şi jumătate, fabrica lucra la doar 60% din capacitate. În prezent nouă din zece produse fabricate la Urlaţi merg la export atât în Europa, cât şi în Asia.

"Din ceea ce producem la Urlaţi 90% merg la export. Producţia de detergent de rufe şi vase şi de înălbitor de la Timişoara merge în proporţie de 50% la export, în principal în statele din zona Balcanilor şi Turcia", spune Hans Dewaele, numit la conducerea operaţiunilor P&G din România şi zona Balcanilor în urmă cu câteva luni.

Belgianul care a revenit în România pentru al doilea mandat în P&G (pri­mul s-a derulat în perioada 1994-1998) spune că grupul ar putea chiar creşte capacitatea de producţie de la Urlaţi în acest an în contextul în care va exista un avans al cererii în special pe pieţele externe.

Fabrica de la Urlaţi a fost inaugurată în toamna lui 2010 în urma unei investiţii de tip greenfield de circa 100 de mil. dolari. Aici compania realizează produse pentru îngrijirea părului precum Pantene, Head & Shoulders şi Wash & Go.

Citiţi articolul integral pe www.zfcorporate.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO