Companii

EY a asistat Carrefour în preluarea activităţilor Cora din România. Tranzacţia ar urma să fie finalizată până la sfârşitul anului 2023

EY a asistat Carrefour în preluarea activităţilor Cora...

Autor: Roxana Rosu

04.05.2023, 15:01 2251

Consultanţii EY au asistat grupul Carrefour în semnarea unui acord cu Grupul Louis Delhaize pentru achiziţia activităţilor sale din România, inclusiv 10 hipermarketuri Cora şi 8 magazine Cora Urban, precum şi aproape 2.400 de angajaţi.

Aceasta este cea mai importantă tranzacţie de pe piaţa românească de retail alimentar din ultimii ani.

Tranzacţia este supusă, în special, aprobării autorităţilor relevante din domeniul concurenţei şi se preconizează că va fi finalizată până la sfârşitul anului 2023.

Echipa de Strategie şi Tranzacţii a EY a asistat Carrefour prin furnizarea de servicii de due diligence financiar, fiscal şi de resurse umane, consultanţă financiară şi fiscală în negocierea contractului de vânzare-cumpărare şi asistenţă de structurare fiscală.

Echipa financiară şi fiscală care a acordat consultanţă din partea EY România a fost coordonată de Liliana Buşoiu, Alexandra Brînzan şi Alexandru Onţică, pentru asistenţă financiară, şi de Miruna Enache, Cristina Clujescu, Costin Manta, Claudia Sofianu şi Horaţiu Cocheci pentru asistenţă fiscală şi asistenţă privind resursele umane.

Echipa EY Franţa care s-a ocupat de coordonarea şi relaţiile cu echipele grupului Carrefour a fost condusă de Jean-Daniel Oltz pentru aspectele financiare şi de Cédric Devouges pentru aspectele fiscale.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO