Companii

Fabian a preluat pentru 5 mil. euro o cladire de birouri

04.06.2007, 17:33 14

Fondul britanic de investitii Fabian Romania Property a preluat in urma unei tranzactii sale and lease back de 4,9 milioane de euro cladirea de birouri Evo Center One, dezvoltata de Adama, au anuntat reprezentantii companiei Adama.
Britanicii au achizitionat in urma cu aproximativ o luna un proiect de birouri aflat in dezvoltare in Pipera, Cubic Centre, pentru 60 mil. euro, aceasta fiind cea mai mare investitie realizata de Fabian pe piata locala. Evo Center One are o suprafata de circa 3.000 de metri patrati, fiind unul dintre primele proiecte dezvoltate de Adama pe piata locala. Tranzactia este de tipul sale and lease back, ceea ce inseamna ca Adama va fi principalul chirias al imobilului vandut catre Fabian, a mai anuntat compania.
Evo Center One, situata pe strada Iancu Nicolae, in nordul Bucurestiului, are o structura formata din cinci etaje si o parcare subterana cu 30 de locuri.
Adama are in diferite stadii de dezvoltare proiecte cu o valoare insumata de peste un miliard de euro, care prevad construirea a peste 10.000 de apartamente, precum si spatii comerciale si de birouri cu o suprafata de 75.000 de metri patrati.
Printre actionarii Adama se numara cei doi fondatori, David Flusberg si Dvir Cohen Hoshen, fondul austriac de investitii Immoeast, care a preluat la inceputul anului 25% din companie, si fondul american Tiger Global. Pe langa preluarea Cubic Centre, Fabian mai are in portofoliu doua imobile de birouri in Bucuresti, precum si participatii de 50% in alte trei proiecte aflate in dezvoltare, doua rezidentiale si unul de birouri.

Le plac birourile
Achizitiile Fabian pe piata spatiilor de birouri din Bucuresti
Cea mai importanta tranzactie realizata de Fabian a fost preluarea Cubic Centre, pentru 60 mil. euro.
Prima achizitie Fabian pe piata locala, Cascades Office Building, a fost trecuta in portofoliu la sfarsitul anului 2005 pentru 12,2 mil. euro.
Imobilul de birouri Banu Antonache a fost achizitionat in luna ianuarie a anului trecut pentru 12,04 milioane de euro.
Fabian a platit 5,4 mil. euro pentru o participatie de 50% la un alt proiect de birouri, care implica o investitie ulterioara de 34 mil. euro.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO