Companii

Fabian, marja de profit de 258% la o eventuala vanzare a cladirii de birouri Cascades din Piata Victoriei

Fabian, marja de profit de 258% la o eventuala vanzare a cladirii de birouri Cascades din Piata Victoriei

Cladirea Cascades din Piata Victoriei a fost preluata de Fabian pentru 12 mil. euro

01.05.2008, 20:13 14

Fondul de investitii Fabian ar putea obtine marje de profit cuprinse intre 60% si 258% la o eventuala vanzare a imobilelor de birouri din Bucuresti, raportat la investitia proprie in aceste proprietati, se arata in raportul anual al companiei.
Astfel, dupa ce Fabian a investit 2,6 mil. euro in 2006 in achizitia imobilului de birouri Cascades din apropierea Pietei Victoria din Capitala, restul fondurilor provenind de la banci, estimeaza ca ar putea obtine un profit de 258% din aceasta investitie, cladirea fiind evaluata la 18,5 mil. euro. Raportat la pretul total de achizitie, 12 mil. euro, profitul este de circa 50%.
Fabian are in portofoliu alte trei imobile de birouri finalizate pentru care profiturile dintr-o eventuala vanzare sunt evaluate la 162% pentru Banu Antonache, 129% pentru Baneasa Business Center si 60% pentru Evo Center, raportat la investitia din fonduri proprii a companiei.
In paralel cu achizitia de proprietati finalizate, Fabian s-a implicat si in dezvoltarea de proiecte rezidentiale si de birouri. Potrivit raportului, in cadrul proiectului New Town, dezvoltat alaturi de Mivan in zona Dristor din Bucuresti, au fost vandute 270 de apartamente, la preturi cuprinse intre 1.300 si 1.600 de euro, fara TVA.
Cel mai mare imobil de birouri al Fabian va fi Cubic Center, a carui finalizare este programata pentru primul trimestru al anului viitor, mai devreme fata de estimarile initiale.
Cu toate acestea, perspectivele asupra pietei nu sunt tocmai pozitive, in conditiile in care criza mondiala se resimte si in Romania.
"Criza subprime din Statele Unite a inceput sa aiba impact si in Romania. Acest lucru nu se intampla din cauza faptului ca bancile din Austria, Grecia, Italia sau Germania, prezente in piata, ar fi fost lovite de expunerea la criza ipotecara, ci pentru ca nivelul lichiditatilor s-a redus masiv in Europa, iar dobanzile au crescut", se arata in raport.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO