Companii

Fabrica pleacă, şomerii rămân. Ce se întâmplă la Urziceni cu golul lăsat de închiderea Alison Hayes. „Cei de la Alison Hayes nu au venit niciodată să discute cu noi. Nu ne-au anunţat nici că vor să plece. Totuşi, avem alţi investitori care vor să îşi dezvolte activitatea local”

Autor: Cristina Roşca

11.03.2017, 11:51 2967

Cei mai mari zece angajatori din Urziceni, judeţul Ialomiţa, au aproape 2.800 de salariaţi. De departe cel mai mare jucător este producătorul britanic Alison Hayes, care a anun­ţat că închide fabrica din oraş. Primarul oraşului sus­ţine însă că un investitor nou care realizează fibre sintetice ur­mează să umple locul lăsat de britanici.

„Cei de la Alison Hayes nu au venit niciodată să discute cu noi. Nu ne-au anunţat nici că vor să plece. Totuşi, avem alţi investitori care vor să îşi dezvolte activitatea local, şi avem deja şi alţi mari angajatori, precum Midas sau Mart­plast (producător de mase plastice, n.red.)“, afirmă Con­stan­tin Sava, primarul municipiului Urziceni, un oraş de nici 15.000 de locuitori aflat la 60 de kilometri de Capitală.

El vorbeşte de compania GreenFiber, controlată de fon­dul de investiţii Abris Capital. Compania GreenFiber Inter­national, parte a grupului Green Group cu activităţi în domeniul reciclării deşeurilor, a anunţat în urmă cu câteva luni că investeşte 35 mil. euro în cea de-a treia capacitate de producţie de fibră sintetică din material reciclat.

 

 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO