Fabrica pleacă, şomerii rămân. Ce se întâmplă la Urziceni cu golul lăsat de închiderea Alison Hayes. „Cei de la Alison Hayes nu au venit niciodată să discute cu noi. Nu ne-au anunţat nici că vor să plece. Totuşi, avem alţi investitori care vor să îşi dezvolte activitatea local”

18 mar 2017 Autor: Cristina Rosca

Cei mai mari zece angajatori din Urziceni, judeţul Ialomiţa, au aproape 2.800 de salariaţi. De departe cel mai mare jucător este producătorul britanic Alison Hayes, care a anun­ţat că închide fabrica din oraş. Primarul oraşului sus­ţine însă că un investitor nou care realizează fibre sintetice ur­mează să umple locul lăsat de britanici.

„Cei de la Alison Hayes nu au venit niciodată să discute cu noi. Nu ne-au anunţat nici că vor să plece. Totuşi, avem alţi investitori care vor să îşi dezvolte activitatea local, şi avem deja şi alţi mari angajatori, precum Midas sau Mart­plast (producător de mase plastice, n.red.)“, afirmă Con­stan­tin Sava, primarul municipiului Urziceni, un oraş de nici 15.000 de locuitori aflat la 60 de kilometri de Capitală.

El vorbeşte de compania GreenFiber, controlată de fon­dul de investiţii Abris Capital. Compania GreenFiber Inter­national, parte a grupului Green Group cu activităţi în domeniul reciclării deşeurilor, a anunţat în urmă cu câteva luni că investeşte 35 mil. euro în cea de-a treia capacitate de producţie de fibră sintetică din material reciclat.

 

 

 

Continuarea pe ZFCorporate

ZF Corporate este serviciul de business intelligence al Ziarului Financiar. Pentru a putea avea acces la informatii trebuie să vă abonaţi la ZF Corporate sau la unul din cele 12 fluxuri ale sale, profilate pe sectoare de activitate (Bănci, Retail, Agricultură, Energie şi altele) - vezi prezentarea video a ZFCorporate. Detalii de abonare la ZF Corporate: Alexandru Matei (tel. fix: 0318.256.286) sau trimiteţi un email cu datele dumneavoastră de contact prin care solicitaţi informaţii şi abonare la adresa alexandru.matei@zf.ro. Veţi fi contactat în maximum o oră.

 
Cuvinte cheie:
Urziceni
, fabrica
, Alison Hayes
, inchidere
, investitori
, angajatori
Vizualizari:
Printeaza
zf.ro
Abonează-te la Închide