Companii

Fabrica Poiana din Braşov, încă un pas pentru demolare

Fabrica de bomboane din Braşov are o istorie de 115 ani

Fabrica de bomboane din Braşov are o istorie de 115 ani

Autor: Mădălina Panaete

23.07.2014, 00:07 1780

Mondelez România, proprietarul mărcii de ciocolată Poiana, prin Do­rin Dinca, regional expansion manager la Lidl Discount, a obţinut avizul Agenţiei pentru Protecţia Mediu­lui Braşov pentru „desfiinţare construc­ţii, platforme existente şi eliberarea terenului“ fostei fabrici de bom­boane Cibo, cu o istorie de 115 ani.

Următorul pas pentru a putea demola fabrica este avizul Primăriei Braşov, însă deocamdată documentaţia necesară nu a ajuns pe masa oficialilor instituţiilor.

Mondelez România a bătut palma recent cu retailerul german Lidl pentru vânzarea terenului fabricii cu o suprafaţă de circa un hectar. Nemţii au în plan vânzarea unei părţi din teren, iar pe suprafaţa ră­masă intenţionează să construiască un magazin. Decizia de a vinde şi a demola fabrica Cibo, care făcea parte din Po­iana - Produse Zaharoase“ ală­turi de fabrica Poiana de pe Strada de Mijloc din Braşov, vine în contextul în care Ro­mânia mai are în prezent doar două fabrici mari de ciocolată, cu peste 250 de angajaţi. Fabrica Po­iana a fost şi ea închisă, iar brandul ro­mâ­nesc se produce acum în Bulgaria.

Fabrica de bomboane din Braşov nu este singura care se va transforma în curând în moloz, ci şi fabrica de bere Griviţa din Bucureşti, cu o istorie de 130 de ani.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

 - date despre fabrica Cibo, istorie, suprafaţa terenului, transferul producţiei brandului românesc în Bulgaria

- etapele planului urmărit de Mondelez România pentru demolarea fabricii: schimbarea planului de urbanism zonal, obţinerea avizului de demo­lare

- situaţia  fabricii de bere Griviţa, planurile privind terenul aferent 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO