Companii

Ce face astăzi Cristian Ludovic Pop, fondatorul Animax, cel care a vândut businessul de pet-shop-uri pe 20 mil. euro către un fond de investiţii? Antreprenorul s-a întors la „bază“ şi a investit din nou într-un business în domeniul animalelor de companie

Ce face astăzi Cristian Ludovic Pop, fondatorul Animax,...

Autor: Cristina Roşca

04.09.2023, 18:45 4272

El e totodată activ în domeniul produselor cosmetice, fiind acţionar în mai multe companii de profil, dintre care şi Nala, cea fondată de Cristian Constantinescu, unul dintre acţionarii iniţiali ai grupului Noriel  În total, el e acţionar sau administrator în 25 de firme.

Cristian Ludovic Pop, unul dintre cei mai discreţi antreprenori locali, cunoscut pentru că a fondat şi apoi a vândut lanţul de pet-shop-uri Animax, a revenit în acelaşi domeniu după aproape cinci ani. El deţine astăzi un pachet minoritar (6,25%) în compania Pet Factory, fondată în 2009 şi controlată de antreprenorul Mihai Boştinaru. Acesta din urmă a lucrat de altfel pentru Animax până în 2008, ultima poziţie deţinută fiind aceea de sales manager.

Iniţial, businessul a fost specializat în producţia şi comercializarea de aşternut igienic pentru pisici, conform datelor de pe site-ul propriu. Câţiva ani mai târziu, în 2012, compania deschide un pet-shop online şi, treptat începe activitatea de import şi distribuţie de produse pentru animale de companie. Pe site-ul Pet Factory apare informaţia conform căreia compania colaborează cu toţi marii retaileri alimentari, dar şi cu o parte dintre cei de tip bricolaj. Firma care operează businessul şi care poartă acelaşi nume a crescut puternic în ultimii ani, ajungând la afaceri de 88,5 mil. lei în 2022, cu 53% mai mult decât în 2021.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO