Companii

Familia Pogonaru, pariu de 60 mil. euro pe un mall la Obor

Andrei Pogonaru. Foto: Alexandru Hojda

Andrei Pogonaru. Foto: Alexandru Hojda

Autor: Cristi Moga

11.09.2014, 00:07 1415

Familia omului de afaceri Florin Pogonaru, care controlează afacerea Prodplast, a demarat ieri o investiţie de 60 de milioane de euro într-un mall cu o suprafaţă închiriabilă de 25.000 de metri pătraţi ce va fi ridicat pe terenul vechii fabrici de mase plastice din zona Obor, a cărei activitate a fost mutată în urmă cu doi ani pe platforma Faur din estul Capitalei.

Andrei Pogonaru (30 de ani), fiul lui Florin Pogonaru, spune că circa jumătate din investiţie o reprezintă terenul de 4,5 hectare situat pe strada Ziduri Moşi, vizavi de piaţa Obor, dar investitorii va trebui să vină şi cu fonduri proprii şi să atragă în urmă­toarele luni câteva zeci de milioane de euro de la bancă pentru a duce la capăt proiectul, a cărui finalizare a fost programată în 2016.

„Avem toate autorizaţiile obţi­nute, terminăm pregătirea terenului şi în două-trei luni începem con­strucţia propriu-zisă. Ba­nii vor veni de la acţionari, prin majorare de capital, şi există şi opţiunea obli­gaţiunilor, iar băncile au devenit mai rezonabile, astfel că am avut mai mul­te oferte pentru finanţare. Cos­turile de construcţie sunt estimate undeva la 30-35 de milioane de euro“, a declarat Andrei Pogonaru, partener al firmei Prod­plast Imobiliare, prin intermediul căreia este dezvoltat mallul denumit Veranda.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- detalii despre proiect, stadiul de dezvoltare, etapele următoare, termenul de finalizare 

- date despre Andrei Pogonaru; estimările lui privind traficului de clienţi în viitorul mall şi potenţialul zonei în care este dezvoltat

- stadiul desemnării constructorului şi semnării contractului de finanţare 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO