Companii

Farmec a mers ca unsa

17.11.2005, 19:19 16

Reducerea cheltuielilor si scaderea cotei de impozit pe profit au adus in primele noua luni societatii clujene Farmec, specializata in productia de articole cosmetice, o crestere a cifrei de afaceri de 18%, pana la 12,5 mil. euro, si un salt de 35% la profit fata de perioada similara din 2004.

Pentru intreg anul 2005, conducerea Farmec estimeaza o cifra de afaceri de 16,9 mil. euro si un profit net de circa 1,8 mil. euro.

De la inceputul anului si pana la finele lui septembrie, compania a produs 4,6 milioane de bucati de creme, emulsii si lotiuni de fata, inregistrand numai pe acest segment vanzari de 5,5 mil. euro.

"Potrivit unui studiu realizat de AC Nielsen, in perioada iulie 2004-iunie 2005 Farmec este primul producator de pe piata pe segmentul creme, devansand firme importante in domeniu. In privinta marcilor pe acest segment, compania noastra ocupa tot primul loc cu gama Doina si locul trei cu Gerovital", a declarat pentru ZF Transilvania Magda Miclaus, PR al companiei. De asemenea, anul acesta Farmec a dublat si productia produselor de plaja fata de anul 2004, ajungand la aproximativ 175.000 de bucati.

Societatea realizeaza anual peste 15 milioane de bucati de produse, nomenclatorul companiei cuprinzand peste 400 de produse atat cosmetice, cat si medicamentoase de uz extern sau pentru intretinerea locuintei.

Farmec reprezinta un holding compus din patru entitati: Farmec SA, Farmec Plast (segmentul care se ocupa de ambalaje), Mecanica Farmec (ce asigura intretinerea utilajelor) si Complexul de Alimentatie Publica Farmec (acesta cuprinde doua restaurante, doua terase, un magazin si doua terenuri de mini-fotbal dotate cu gazon artificial si nocturna).

Privatizata integral in 1995 prin metoda MEBO, SC Farmec SA are peste 1.000 de angajati care constituie actionariatul companiei.

Incepand din acest an, compania clujeana a demarat un program de investitii a carui valoare totala va depasi 20 mil. euro.

Structurat pe o perioada de derulare de patru ani, programul vizeaza modernizarea capacitatilor de productie si inaugurarea unui sediu administrativ si de productie. laura.laurentiu@zf.ro

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Comandă anuarul ZF TOP 100 companii antreprenoriale
AFACERI DE LA ZERO