Companii

Fermierii cu 8 tone de porumb fac 1.000 euro/ha în toamnă

AFP?Mediafax Foto

AFP?Mediafax Foto

Autor: Gabriel Razi

25.07.2014, 00:07 664

Fermierii care au mizat în primăvară pe porumb sunt aproape de un pariu câştigător având în vedere că ploile dau siguranţă unei culturi care va aduce încasări medii de 1.000 euro/hectar la o productivitate medie de 8 tone/hectar, arată o analiză a ZF.

„În absenţa evenimentelor meteo extreme, sunt aşteptate productivităţi ridicate“, a notat în urmă cu trei zile un raport al Comisiei Europene, făcând referire la recoltele româneşti de toamnă.

Rezultatul financiar mediu pentru fiecare hectar corespunde unui randament al investiţiei de 30%, ceea ce înseam­nă că în ciuda prognozelor negative de preţ pentru porumb, cultura va rămâne printre cele mai profitabile din fermele locale. Recolta de porumb de anul acesta, ce va fi strânsă în septembrie, este estimată la sfârşitul lunii iulie la circa 10 milioane de tone, în scădere cu 10% faţă de rezultatul anterior. Declinul vine ca urmare a reducerii suprafeţei însămânţate şi aproape deloc din fluctuaţii de productivitate

România va rămâne în această toamnă pe locul doi în Uniunea Europeană în funcţie de producţia de porumb şi va păstra aceeaşi distanţă ca şi în sezonul trecut faţă de Franţa, respectiv un minus de 5 milioane de tone.

Citiţi în continuare pe ZF Corporate:

- date estimative privind recolta de porumb din toamnă şi ponderea porumbului în suprafaţa totală cultivată cu cereale

- elementele care susţin producţia locală de porumb

- esimări privind cultura de porumb din UE

- exporturile de porumb şi poziţia României pe piaţa internaţională

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO