Companii

Fiecare român cheltuie mai puţin de trei euro pe lună pe cosmetice, parfumuri şi şampoane

Fiecare român cheltuie mai puţin de trei euro pe lună...

Autor: Cristina Roşca

07.03.2013, 14:14 309

Fiecare român a cheltuit anul trecut aproape 33 de euro pe produse cosmetice, de îngrijire şi de parfumerie, respectiv 2,7 euro pe lună, potrivit calculelor ZF pe baza datelor oferite de Gilles Antoine, country manager al L’Oreal România. România se află la coada clasamentului în ceea ce priveşte suma cheltuită luna de români pe produse cosmetice.

“Anul trecut piaţa de produse cosmetice din România a fost de circa 620 de milioane de euro, în uşoară creştere faţă de 2011”, spune francezul venit acum un an la conducere L”oreal România. El precizează că avansul de anul trecut al pieţei a fost de 1-1,5%. Mai mult valoarea pieţei cuprinde toate sectoarele – de parfumerie (ex Douglas, Marionnaud – lanţuri care vând produsele brandurilor de lux), cosmetică (Sephora, Farmec, Avon), îngrijire (L’Oreal, Amway, Bioderma). Sunt incluse atât vânzările din comerţ cât şi cele directe.

Pentru acest an şeful L’Oreal estimează o creştere mică a pieţei, similară celei de anul trecut.

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO