Companii

Firma de avocatură Dentons a asistat fondatorii BMF Grup în vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni către fondul de investiţii SARMIS Capital

Perry V. Zizzi, Managing Partner şi coordonator al departamentului de drept corporativ şi fuziuni şi achiziţii  din cadrul Dentons

Perry V. Zizzi, Managing Partner şi coordonator al departamentului de drept corporativ şi fuziuni şi achiziţii din cadrul Dentons

Autor: Cristina Bellu

23.08.2023, 10:40 200

Dentons a oferit consultanţă juridică fondatorilor BMF Grup, principala companie de servicii integrate de facility management din România, cu privire la vânzarea unui pachet majoritar de acţiuni către fondul de investiţii SARMIS Capital, tranzacţie care a marcat cea mai mare investiţie în industria de facility management din România în acest an.

Echipa juridică a fost condusă de Perry V. Zizzi, Managing Partner şi coordonator al departamentului de drept corporativ şi fuziuni şi achiziţii  din cadrul Dentons Bucureşti. El a fost asistat de Doru Postelnicu (counsel), de Tiberiu Csaki (partner) din echipa departamentului de dreptul muncii şi litigii, de Raul Mihu (partner) şi Iulia Titirişcă (associate) din echipa departamentului de dreptul concurenţei.

„Această tranzacţie demonstrează potenţialul imens şi oportunităţile de creştere din industria de facility management din Româniaˮ, spune Perry V. Zizzi.

Grupul BMF a fost înfiinţat în urmă cu un deceniu de Constantin Tomescu, care povesteşte că în 2011 a preluat 33% dintr-o companie de mentenanţă şi revizii specializate care avea 90 de salariaţi. Doi ani mai târziu a apărut grupul BMF, al cărui acţionar majoritar era el şi care a integrat firma de mentenanţă şi revizii specializate.

Astăzi, BMF Group este operat prin şase companii ce au activităţi principale de mentenanţă, revizii specializate, servicii de curăţenie, servicii DDD, servicii de securitate, servicii de stingerea incendiilor, deszăpezire şi servicii de fit-out şi construcţii.

În 2022, grupul a atins o cifră de afaceri consolidată de 30 de milioane de euro şi avea 1.800 de angajaţi.

Ţinta companiei este ca în cinci ani de zile să ajungă la afaceri de 150 mil. euro, la 5.000 de salariaţi şi prezenţă pe mai multe pieţe din regiune, printre care Ungaria, Polonia, Bulgaria, Serbia.

Fondul de private equity SARMIS Capital a fost înfiinţat în 2019 şi investeşte în România şi ţările învecinate, pariind pe afaceri antreprenoriale şi pe dezvoltarea acestora. Până acum, fondul a făcut alte două tranzacţii în afară de BMF Grup, respectiv Smart ID Technology - integrator de tehnologii de automatizare -  şi Corporate Office Solutions (COS) - liderul pieţei locale de servicii integrate de design & build şi fit-out pentru birouri, spitale, educaţie, HoReCa.

 


 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO