Companii

Florentin Banu: Cine spune ca-i merge bine in perioada asta minte

Florentin Banu: Cine spune ca-i merge bine in perioada asta minte

Florentin Banu, proprietarul Interpart Production: Interpart este tot un business de la zero care s-a mai echilibrat. Daca anul acesta castigurile vor stagna, este bine. Daca pana acum incheiam un contract de 100.000 de euro, acum contractele sunt la jumatate.

13.04.2009, 00:00 282

"Incercam sa ne mentinem. Cine spune ca-i merge bine in perioada asta minte", spune Florentin Banu, actionarul grupului Banuinvest, care include companiile Banuconstruct (proiecte imobiliare), Interpart Production (productia de mase plastice si matrite pentru industrie) si Banusport (complex sportiv).

Omul de afaceri a renuntat la inceputul anului la 70 de angajati si are in prezent 135 de angajati pentru toate cele trei firme aflate sub brandul Banu.
"Cel mai rau lucru pe care-l poate face un manager este sa concedieze din oamenii buni pe care ii are. Am fost nevoit sa renunt la 70 de oameni. Mai am 50 de angajati pe Banu Construct, 70 pe Interpart Production si 15 pe Banu Sport", spune omul de afaceri.
Banu spune ca ar putea amana inceperea lucrarilor pentru cel de-al treilea proiect imobiliar in Timisoara, care va include 300-350 de apartamente si care era programat initial pentru 2008.
"Nu stim inca daca vom incepe lucrarile, intentionam sa le demaram in toamna aceasta, dupa ce vom finaliza in iulie-august al doilea proiect imobiliar unde am investit circa 10 mil. euro", explica Florentin Banu.
Omul de afaceri a ales sa investeasca in imobiliare in 2006, printr-un proiect in Timisoara, care include 214 apartamente si o investitie de aproximativ 14 mil. euro, iar in acest moment toate locuintele sunt vandute.
"Cel de-al doilea proiect speram sa fie gata in perioada iunie-august. Am vandut deja doua treimi din cele 165 de apartamente, iar investitia totala este de 10 mil. euro", spune Banu.
El a precizat ca apartamentele sunt de doua, trei si patru camere, cu o suprafata intre 50 si 120 de metri patrati, iar metrul patrat costa 1.000 de euro cu TVA inclusa. "Cele mai multe solicitari sunt pentru apartamentele cu doua camere, deja cei care vor trei-patru camere incep sa se orienteze catre a achizitiona o casa."
Contracte la jumatate la Interpart
Omul de afaceri timisorean este implicat pe langa investitiile imobiliare si in domeniul automotive, prin intermediul companiei Interpart Production, care produce repere din plastic si matrite pentru industria auto. Afacerea a fost demarata in urma cu trei ani si a ajuns anul trecut la afaceri de trei milioane de euro.
"Interpart este tot un business de la zero care s-a mai echilibrat. Daca anul acesta castigurile vor stagna, este bine. Daca pana acum incheiam un contract de 100.000 de euro, acum contractele sunt la jumatate", spune omul de afaceri care vinde repere din plastic catre parteneri din tari precum Anglia sau India.
Omul de afaceri timisorean este unul dintre primii antreprenori locali care au vandut unui investitor strategic global o afacere fondata de la zero si anume producatorul de napolitane Joe. Dupa sase ani de la infiintarea afacerii cu napolitane Joe, Banu a vandut compania catre gigantul international Nestle pentru o suma estimata la 8-10 mil. $. Banii obtinuti i-a investit intr-o noua afacere: lantul de supermarketuri Artima. Omul de afaceri timisorean, care detinea peste 27% din actiunile Artima, a vandut alaturi de ceilalti actionari reteaua de 14 supermarketuri pentru 17 mil. euro.
 
 

 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO