Companii

Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA: Nevoia şi deschiderea pentru beneficii medicale extra-salariale a crescut semnificativ în ultimii ani, este în continuare în creştere, dar mai avem loc de dezvoltare în direcţia asta

ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor

Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate...

Autor: Alexandra Cepăreanu

28.03.2024, 14:58 62

Nevoia şi deschiderea pentru beneficii medicale extra-salariale a crescut semnificativ în ultimii ani şi se află în continuare pe un trend de creştere accelerată, a spus Florentina Tomoiu, Expert Consultant Corporate Healthcare, SIGNAL IDUNA, în cadrul conferinţei ZF HR TRENDS 2024: Viitorul resurselor umane, sub presiunea transformărilor.

„Nevoia şi deschiderea pentru beneficii medicale extra-salariale a crescut semnificativ în ultimii ani, este un nivel în continuă creştere, o creştere accelerată, dar mai avem loc de de dezvoltare în direcţia asta. Există destul de multe companii care, din fericire, în ultima perioadă vin ei către noi să încerce să înţeleagă care sunt diferenţele, care sunt alternativele şi care sunt soluţiile”, a spus Florentina Tomoiu.

 

Alte declaraţii

Liderii trebuie să îi facă pe angajaţi să simtă că sunt valorizaţi. Comunicarea e esenţială.

Avem expertiză în aria asta de beneficii extra-salariale în forma unor asigurări private de sănătate. Păi, în zilele noastre, lucrurile se întâmplă într-un mod copleşitor. Suntem copleşiţi de informaţie, suntem copleşiţi de ritmul în care evoluează totul, suntem copleşiţi de toate valorile noi pe care ni le asumăm. Se schimbă destul de mult modul în care percepem provocările şi de cele mai multe ori vrem să ne autoperfecţionăm, să ne depăşim şi să ne impresionăm atât colegii, cât şi superiorii, cât şi tot ce înseamnă mediul privat, viaţa personală. Iar toate astea vin la pachet cu o presiune. Indiferent că o conştientizăm sau nu, ea există.

Liderii, cu atât mai mult trebuie să fie un exemplu demn de urmat.

Atât noi, SIGNAL IDUNA, cât şi ceilalţi parteneri din din sală, cât şi divizia de HR a oricărei organizaţii încearcă să găsească alternative sub forma unor pachete de wellbeing. Să ne concentrăm în direcţia aceasta. Oamenii cer aceste pachete de wellbeing, sunt deschişi să asculte despre ele. S-a schimbat faptul că se află pe buzele tuturor şi le discutăm în orice întâlnire şi în orice conferinţă.

În afară de această situaţie clasică pentru noi toţi, avem, din păcate, din ce în ce mai multe cazuri în care asigurările de sănătate ajung să îşi demonstreze valoarea în momentul în care apar diagnostice foarte serioase, despre care evităm să discutăm. […] Antevorbitorul meu a menţionat că avem  100.000 oameni vin în Romînia să se angajeze în fiecare an. Tot 100.000 este numărul bolnavilor diagnosticaţi cu cancer în România în 2022. Oraşul Buzău are echivalentul a 115.000 de locuitori, asta înseamnă că dacă i-am pune pe toţi cei diagnosticaţi cu cancer într-un oraş, ar însemna că tot oraşul meu natal ar trebui să fie în oraşul acesta. Tot în 2022 au murit 54.000 de oameni ca urmare a unui diagnostic oncologic. Asta e motivul pentru care cred că ar trebui să ne oprim un pic şi să spunem trebuie să avem grijă de sănătatea noastră mentală, trebuie să avem grijă de prioritatea noastră în a face lucruri bune în viaţă, în a fi un exemplu bun şi demn de urmat de ceilalţi, dar să nu ignorăm realitatea şi nevoia de a accesa servicii medicale, cu atât mai mult într-un diagnostic de genul acesta este una reală, pe care mulţi dintre noi n-o s-o conştientizăm.

Cu siguranţă un angajat de 20 de ani plus, dacă o să-i daţi de ales să-şi ia salariu cu 20 lei în plus sau cu 50 lei versus o acoperire pentru afecţiune oncologică în 99,99% din cazuri răspunsul va fi „vreau cash”. Doar că noi ar fi bine să luăm decizii câteodată care pot părea inutile, în detrimentul acestui voluntariat şi a libertăţii de alegere. Şi când spun noi, mă refer la departamentele de resurse umane, mă refer la liderii din zona de HR, acei oameni care ştiu că pe baza a ceea ce construiesc ei se va dezvolta organizaţia, pe baza valorii pachetului de beneficii pe care îl implementează vor avea o organziaţie sănătoasă.

Pandemia ne-a făcut să devenim mai conştienţi de faptul că suntem fiinţe sociale, avem nevoie să socializăm, avem tot felul de nevoi şi e bine să acceptăm asta. Pandemia a făcut să apară un val mai mare de diagnostice severe şi datorate faptului că n-am socializat suficient şi datorate faptului că n-am avut acces la servicii în timp util, în timp real, pe perioada respectivă şi datorită faptului că odată ce am revenit la o viaţă normală - de dinainte de pandemie, a trebuit să recuperăm multe lipsuri pe care le-am acumulat în perioada respectivă.

 
 

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

AFACERI DE LA ZERO