Companii

Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări (FI3M) ia cu 150 mil. euro acţiuni la o companie de proiecte solare şi stocare a energiei activă şi în România. Fondul, consiliat de britanicii de la Amber, devin investitori cheie în energia locală

Joe Philipsz, director în cadrul 3SIIF (Three Seas Initiative Investment Fund, Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări - FI3M).

Joe Philipsz, director în cadrul 3SIIF (Three Seas Initiative Investment Fund, Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări - FI3M).

Autor: Roxana Petrescu

14.02.2023, 09:00 362

♦ Joe Philipsz, director în cadrul 3SIIF (Three Seas Initiative Investment Fund, Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări - FI3M), Amber Infrastructure, participă în calitate de speaker la ZF Power Summit 2023.

Fondul de Investiţii al Iniţiativei celor Trei Mări (FI3M) va investi 150 de milioane de euro pentru achiziţia unei participaţii minoritare în cadrul companiei R.Power, firmă poloneză, specializată în dezvoltarea de pro­iec­te solare de mari dimensiuni şi a so­lu­ţiilor de stocare, cu proiecte inclu­siv în România. Potrivit informaţiilor de pe site-ul R.Power compania mar­chează o creştere rapi­dă la nivel european, pe zona de pro­iecte sola­re de mari di­men­si­uni, având în dez­voltare proiecte cu o capacitate tota­lă de 8,4 GW.

„În urma in­ves­tiţiei, fondatorul R. Power va deţine în con­tinuare pachetul ma­joritar de acţiuni şi va rămâne la con­ducerea com­paniei, în timp ce FI3M îşi re­zervă opţiunea de a creşte inves­ti­ţii­le până la un nivel de 250 de mili­oane de euro“, se a­ra­tă într-un anunţ fă­cut de britanicii de la Amber Infrastruc­ture, care deţin rolul de consultanţi de investiţii pen­tru FI3M (Three Seas Initia­tive Investment Fund - 3SIIF).

Printre ţările în care R.Power are proiecte în dezvoltare se numără Polonia, România, Germania, Italia, Spania şi Portugalia.

Pentru alte știri, analize, articole și informații din business în timp real urmărește Ziarul Financiar pe WhatsApp Channels

Citește continuarea pe
zfcorporate.ro
AFACERI DE LA ZERO